Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı fotoğraf karesinde yer almasının ardından ortaya atılan söylentilere yanıt veren Yeğin, parti değiştireceği iddialarını yalanladı.

Alper Yeğin'den AK Parti İddialarına Yanıt

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde Belediye Başkanı Alper Yeğin'in siyasi geleceğine ilişkin tartışmalar devam ediyor.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçilen Yeğin'in AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddialar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

İddiaların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yeğin, hakkında yayılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yeğin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“31 Mart gecesi söz verdiğim yerdeyim. Sancaktepe halkı her sürecin şahidi. Yılların mücadelesi, halkın iktidarı ile kararlılıkla yoluna devam ediyor. Sosyal medya platformlarında paylaşılan ve konuşulan hiçbir haber gerçek değildir.”

“Mücadelemi Sürdüreceğim”

Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, açıklamasının devamında siyasi mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Yeğin, “Ben kurulu bir düzeni bozmanın bedelini 2,5 yıldır ödüyorum. Bu düzenin uzantıları ile başladığım ve durduğum yerden mücadelemi sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Bu açıklamayla birlikte Yeğin, AK Parti'ye katılacağı yönündeki söylentilere karşı kamuoyuna doğrudan yanıt vermiş oldu.

Erdoğan ile Aynı Fotoğrafta Yer Almıştı

Alper Yeğin'in AK Parti'ye geçeceği iddiaları, 16 Ekim 2026 tarihinde katıldığı cenaze töreninin ardından gündeme geldi.

Üsküdar Belediye Başkanvekili Dündar Ziya Gültekin için Büyük Çamlıca Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Yeğin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı fotoğraf karesinde yer aldı.

Söz konusu fotoğrafın AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir tarafından sosyal medyada paylaşılmasının ardından Yeğin'in parti değiştirebileceği yönünde yorumlar yapıldı.

Ancak Yeğin, bu iddiaları açık bir şekilde reddetti.

CHP'den İhraç Edildiği Belirtildi

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak Sancaktepe Belediye Başkanlığını kazanan Alper Yeğin'in, 30 Eylül 2026 tarihinde partisinden ihraç edildiği bildirildi.

İhraç kararının ardından Yeğin'in siyasi geleceğine ilişkin farklı iddialar gündeme taşındı.

AK Parti'ye katılacağı yönündeki söylentiler de bu süreçte kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Siyasi Geleceği Merak Ediliyor

Alper Yeğin'in yaptığı açıklama, AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları reddettiğini ortaya koyarken bundan sonraki siyasi yol haritasına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Osmaniye'deki siyasi gelişmeleri takip eden okurlar açısından da belediye başkanlarının parti değişiklikleri ve yerel yönetimlerde yaşanan gelişmeler gündemdeki konular arasında bulunuyor.

Yeğin'in önümüzdeki dönemde siyasi faaliyetlerini nasıl sürdüreceği ise merak ediliyor.

Muhabir: Resul Özdil