Bayer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin "işgal edildiğini" öne sürerek mevcut sürece tepki gösterdi.
Yaklaşık 50 yıldır CHP çatısı altında siyaset yaptığını belirten Bayer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin en köklü siyasi hareketlerinden biri olduğunu ifade etti. Partiye yönelik baskıların arttığını savunan Bayer, yaşanan gelişmeleri Türkiye'nin siyasi geleceği açısından önemli gördüğünü dile getirdi.
Açıklamasında, CHP'nin iktidar tarafından farklı yöntemlerle hedef alındığını ileri süren Bayer, yaşanan sürecin uluslararası projeler kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu. CHP'nin Türkiye ayağındaki en önemli engellerden biri olarak görüldüğünü iddia eden Bayer, parti içinde yaşanan son gelişmelere de sert tepki gösterdi.
Eski genel başkan ve çevresini eleştiren Bayer, "Partimiz yerli işbirlikçilerle işgal edilmiştir. Butlan sıfatıyla partimizi işgal edenleri meşru kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.
Seçimle göreve gelen parti organlarının görevlerinin başında olduğunu belirten Bayer, mevcut süreçte alınan kararları ve yapılan işlemleri kabul etmediklerini söyledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Bayer, "Ya bir yol bulacağız ya da yeni bir yol açacağız." sözleriyle birlik ve mücadele çağrısında bulundu.
Mehmet Bayer, açıklamasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, demokratik yapısı ve bölünmez bütünlüğünün korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu belirterek, vatandaşları yaşanan gelişmelere karşı duyarlı olmaya davet etti.



