ayır Mahallesi yakınlarında sabah saatlerinde başlayan orman yangını, etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.
Yangına havadan ve karadan yoğun müdahale devam ederken, ekipler alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fethiye-Antalya Karayolu Ulaşıma Kapatıldı
Yangının etkisini artırması üzerine Fethiye-Antalya kara yolu tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı. Yetkililer, yangının kontrol altına alınmasının ardından yolun yeniden ulaşıma açılacağını bildirdi.
Evler ve Hastane Tahliye Edildi
Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle bazı evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangından bazı yapıların da etkilendiği öğrenildi.
Öte yandan Seydikemer Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ve palyatif bakım servislerinde bulunan hastalar güvenlik gerekçesiyle ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Muğla Valiliği Son Durumu Paylaştı
Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangına müdahalenin Valilik koordinasyonunda sürdüğü belirtildi.
Açıklamaya göre sahada;
- 373 personel,
- 5 uçak,
- 12 helikopter,
- 35 arazöz,
- 8 ilk müdahale aracı,
- 22 su tankeri,
- 14 iş makinesi,
- 44 hizmet aracı,
- 2 ambulans görev yapıyor.
Yangın nedeniyle 43 hanede yaşayan 65 vatandaş tedbir amacıyla tahliye edilirken, Seydikemer Devlet Hastanesi'nin yoğun bakım ve palyatif bakım bölümleri de boşaltıldı. Antalya-Seydikemer kara yolu ise güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Fethiye'de Bir Yangın Daha Çıktı
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi'nde de ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
Şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Orman Genel Müdürlüğü ekipleri 2 uçak, 2 helikopter ile havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle karadan müdahale ediyor.
Kaş'ta Yangınla Mücadele İkinci Gününde
Antalya'nın Kaş ilçesinde dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları ikinci gününde de devam ediyor.
Sabah saatleriyle birlikte hava araçları yeniden devreye girerken, yangına 26 arazöz, 9 su ikmal aracı, 5 ilk müdahale aracı ve 155 personel ile müdahale ediliyor.
Kumluca'daki İki Yangın Kontrol Altına Alındı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde Sarıcasu ve Sarıkavak mahallelerinde çıkan iki ayrı orman yangını ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı.
Bölgelerde soğutma çalışmaları sürerken, yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla jandarma ekipleri inceleme başlattı.
Artan yangın riski nedeniyle ilçedeki ormanlık alanlara girişler 4 gün süreyle yasaklandı.
Bilecik'te Tarım Arazisinde Yangın
Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Demirköy'de çıkan tarım arazisi yangınına Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor.
Ekipler, alevlerin ormanlık alana sıçramaması için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
Manisa'da 40 Hektarlık Alan Zarar Gördü
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde zeytinlik ve makilik alanda çıkan yangın ekiplerin gece boyunca yürüttüğü çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.
Yangında yaklaşık 40 hektarlık alan zarar görürken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.









