Düziçi Veteranlar ve Masterler Kulübü sezon öncesi son toplantılarını Öğretmen evinde gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Kulüp yöneticileri ve futbolcuları gazetemize açıklamalarda bulundu.

Kurucu Başkan Mehmet Suna, kulübün 2015 yılında Mehmet Kaplan hocamızın önayak olmasıyla kuruldu. Bir arada etkinlik yapmak, spor yapmak için bir araya geldik.

Düziçi Veteranlar ve master kulübü olarak eskiden spor yapmış, profesyonel olarak veya amatör olarak yapmış, emekliye ayrılmış ama spora devam etmek isteyen arkadaşlarımızla sportif faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Düziçi’nde üç takım oldu.

32 takım var, bu takımların içerisinde ederseniz Silifke'den, Mersin'den Adıyaman'a kadar, Kilis, Antep, İskenderun, Hatay takımlar var. Bu ligde mücadele ediyoruz. Hem biz oraları tanıyoruz, oradan gelen arkadaşları da ilçemizi tanıtıyoruz.

Bu zamana kadar bize yardımcı olan, bizimle beraber futbol oynayan, bizimle beraber yürüyen arkadaşlara ayrıca bize destek veren herkese de çok teşekkür ediyoruz. İlçemizdeki iş adamlarına, Gençlik ve Spor Müdürüne, belediye başkanlarımıza, kaymakamımıza ve bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.

Teknik Direktör Aziz Piro, 25 futbolcumuzla lige çok iyi hazırlandık. Takımımız üstüne koya koya ilerliyor. Bu sene şampiyonluk için umutluyuz. Düziçi’ne kupa getirmeye çok yakınız. Önümüzde toplamda 14 maçlık bir serüven var. 36 yaşından 54 yaşına kadar futbolcularımız var. Diğer takımlarda 63 yaşında bile oynayan var. Spor gönül işi.

Türk Eğitim-Sen Düziçi İlçe Başkanı Ali Tuzcu, Bu takım kurulurken amacımız eğlenmek değildi. Eğlenirken aynı zamanda sporumuzu yapacak, bunun yanı sıra dağ arasında kalmış Düziçi’nin adını bir yerde duyurmaktı. Düziçi’nde birçok amatör maçlar var fakat bölgemiz fazla tanınan bir yer değildi. Şuan akdeniz bölgesinde güzel bir tanıtımını yaptık. Gelen sporcuları misafir ettik, onlarda bizleri ağırladı. Dostluk içerisinde güzel maçlar yapıyoruz. Kulüp olmasaydı sadece halı sahada futbol oynayacaktık ve Türkiye’nin her yerinden geniş bir dostluk ağı kurmuş olamayacaktık.

Küçüklerimize örnek oluyoruz. Aynı zamanda şu anda aktif olarak oynayanların futbolu bıraktığı zamanda bizim aramıza katılacağını biliyoruz.

Son üç yıldır çok iyi oynuyoruz. Rakip takımların çekindikleri deplasman olduk.

İlçemizde şuan üç takım var, herkes Düziçi’nin reklamını yapıyor. Onlara da saygı gösteriyoruz, onlarda bize saygı gösteriyor.

Kulüp başkanı Suat Kurt, Veteranlar gerçekten çok güzel bir şey. Kırk yaşından sonra futbola gönül vermiş insanlar, bir kahveye gitmektense spor yapıyor, futbola ilgileniyor. Kura sonucunda biz A grubuna düştük. Güzel bir grubumuz var. Çekişmeli müsabakalar gerçekleşecek.

12 Mayıs’ta sezon sona erecek. Maçlarımızı TFF hakemleri yönetiyor. İç saha maçlarımızı Düziçi Sentetik Saha’sında oynuyoruz.

Oyunculardan Adem Gürlek, masterlar diyince akla usta oyuncular geliyor ama ben buna usta dostluklar diyorum. Farklı görüşlerden, farklı sosyal yapılardan, farklı ekonomik yapılardan, farklı dünya görüşlerinden 25 kişinin bir arada usta dostlukları var. Bizim her maçımızın, her yolculuğumuzun bir hikayesi var.

İlk kurulduğumuzda İskenderun’da maça gidecektik. 9 kişiyi tamamladık on bir kişiyi tamamlayamadığımız için maça gidemedik ve üç sıfır hükmen mağlup olduk. Ama ondan sonra 7 yıldır hiç bırakmayarak bugünlere gelebildik. Artık spordan ziyade biz çarşıya çıktığımızda birbirimizi arayıp vakit geçiriyoruz. Düğünce, cenazede, sevincinde, üzüntüsünde bakıyorsunuz 25 arkadaşımız hepsi bir arada.

Bir arkadaşımızı takıma katmak için değerlendirirken artık onun çok iyi futbol oynadığına bakmıyoruz. Bu ekibin içerisinde dengeleri bozacak bir yapıya sahipse o arkadaşımızı takıma kabul etmiyoruz.

Çok farklı meslek grubundan arkadaşlarımız var, güvenlikçi, öğretmen, din görevlisi, memur, ozan gibi çok sektör var. İfadelerini kullandı. Haber: Ersin Şimşek