AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm doktor ve sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutladı.

İnsanların kendini çaresiz hissettiği, yardıma muhtaç olduğu zamanlarda imdada yetişen, tüm zorluklara rağmen görevlerini fedakarca yerine getiren sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutladığını söyleyen Durmuşoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

“Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızı yılın bir günü değil, her günü baş tacı etmeliyiz. Her meslek önemlidir ancak insanların sağlık içinde yaşaması için emek harcayan bir mesleğin çalışanları, saygıyı ve hürmeti en üst seviyede hak etmektedir. İçinde bulunduğumuz bu zor süreçte yaptıkları özverili çalışmalar nedeniyle sağlık çalışanlarımızın haklarını ödeyemeyiz. Rabbim her birinden ayrı ayrı razı olsun.

AK Parti hükümetleri olarak ilk günden itibaren sağlık çalışanlarımızın yanında olmaya ve taleplerini yerine getirmeye özel önem gösterdik.

Sağlık alanında yıllar içerisinde devrim niteliğinde reformlara imza atıldı, ilaç kuyruklarının sona erdirilmesinden yaşlılar için uygulanan evde bakım hizmetlerine, aile hekimliği uygulamasından hastanelerin fiziki donanımlarının artırılmasına, şehir hastanelerinden hasta haklarına kadar yürütülen takdire şayan çalışmalar tüm dünya tarafından görülmekte.

İlimizde sağlık hizmeti alan vatandaşların daha iyi hizmet almasını sağlamak ve hizmeti sunan sağlık personelinin daha özverili biçimde çalışmalarına imkân sağlayacak kaliteli, modern ve meslek onuruna yakışır mekânlarda hizmet verebilmeleri için önemli yatırımlar yapılmaktadır ve yapılacaktır.

Gece gündüz, kar çamur, bayram tatil demeden özveri ile insanların sağlıklı yaşaması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tüm sağlık çalışanlarımıza minnet borçluyuz.

Özellikle pandemi sürecinde büyük bir özveriyle çalışan ve insanlık adına büyük bir hizmet sunan sağlık çalışanlarının her zaman yanlarındayız.

Bu vesileyle her zaman olduğu gibi bu süreçte de büyük bir fedakârlık ve sabırla görev yapan doktorundan hemşiresine, eczacısından destek personeline kadar tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyor, 14 Mart Tıp Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.