Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşunun 99’uncu yılı nedeniyle Düziçi Özertaş Düğün Salonunda etkinlik düzenlendi.

Etkinlik konuşmaların ardından, partiye yıllarca gönül vermiş yaklaşık 200 kişiye sertifika verilmesiyle başlayıp, halaylarla sona erdi.

Etkinliğe Chp Osmaniye milletvekili Baha Ünlü, Chp Osmaniye İl Başkanı Şükret Çaylı, Chp Kadirli İlçe Başkanı Mehmet Orhun Döğüşcü, Chp Düziçi İlçe Başkanı Mustafa Şen, Chp Düziçi Gençlik Kolları Başkanı Bedirhan Mart, Chp Düziçi Kadın Kolları Başkanı İlknur Göl Gölpınar, diğeri siyasi partililerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Chp Düziçi İlçe Başkanı Mustafa Şen, Bugün burada görüyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi ve altını masa ittifakı iktidara gidiyor, dostumuza güven, sevmeyenlerinize korku veriyorsunuz. Bu korku onlara yeter. Biz birlik olursak biz beraber olursak asla yapamayacağımız bir şey yok. Arkadaşlar 1921’de Halk fıkrası olarak kuruldu. 1923’te Cumhuriyet Halk fıkrası oldu. Yani bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde 99. Yıldönümümüz. Hepinize kutlu olsun, hepinize hayırlı olsun.

99 yıldır fethedilmeyen tek bir kale var, Cumhuriyet Halk Partisi. 99 yıldır dize getirmek için uğraştıkları tek bir kurum var Cumhuriyet Halk Partisi. Asla ödün vermeden, taviz vermeden bugünlere geldik. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'nin birleştirici gücüdür. Demokrasi, insan hakları, hak, hukuk ve adaletin yılmaz savunucusudur. Cumhuriyet Halk Partisinde olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Sevgili Onur Kurulu üyelerim, sevgili abilerim, amcalarım hepinize bugüne kadar gösterdiğiniz duruş, eziyet, işkence, çocuklarının sürüldüğü polis karakollarında kötü şeylere maruz kaldınız. Ama asla yılmadınız. Bu emaneti bize teslim ettiniz. Biz de alnımızın akıyla bu emaneti gençlerimize emanet edeceğiz. Hepinizi çok yakından tanıyorum. Çok yoruldunuz, çok koşturdunuz. Maddi manevi hiçbir fedakarlıktan çekinmeden bugünlere getirdiniz. Size vereceğimiz belgeler lütuf olsun diye verilmiyor. Siz bunu alnınızın ak teri gibi hak ettiniz ve hak etmeye devam ediyorsunuz. Bugün burada kiminizin sağlığı bozuk, kiminizin birtakım kaygıları var. Kiminizin yaşlılık gereği bazı sorunları var, problemleri var. Bunların hepsine vakıfız ama bugün sizi buraya davet ettiğimizde hiçbir endişe kaygı duymadan dedim ki bunlar bu mirası bize devredenler buraya gelirler, bizleri gururlandılar. Onun için sizin hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin eli değil. O yürüdüğünüz yollardaki ayaklarınız var ya, o ayaklarınız öpülmeli.

Bundan sonra görevi devralacak gençlere sesleniyorum. Kadınlarımıza sesleniyorum. Size tavsiyem nasıl bir partiye mensup olduğunuzu bugün görün. Bugün gördüğünüz bu insanlar karşıda sizleri bugüne getirmiş taşımış insanlar, kendi menfaatlerini hiçbir zaman parti menfaatlerinin hiçbir zaman ülke menfaatlerinin önüne koymamış bu yiğit insanların yaptıkları, verdikleri mücadele sizlere örnek olsun. Bu örnek sizlerin ömür boyu aklınızda kalsın ki bu Cumhuriyet Halk Partisi yaşasın. Cumhuriyet Halk Partisi bu partinin kurucu partisidir. Masa başında kurulmadı bu parti. Savaş meydanlarında kuruldu. Cumhuriyet Halk Partisi'nden sonra kurulan partilerin hepsini biliyoruz. İktidara geldiler. Ülkenin menfaat ve nimetlerinden faydalandılar.

Bakın şöyle bir tarihe geriye doğru. Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıldır ayakta, kurulan partiler nerede? Hiçbirimiz insan evladı olarak kerameti kendimizde görmeyelim. Keramet burada. Keramet sizsiniz.

Kerameti kendinde görenlerin sonunu görüyorum ben. Sizler de görüyorsunuz. Onun için bulunduğunuz bu partide, onurla, gururla sizleri yaşatmaya devam edeceğiz. Sizlerin hiçbir zaman alnınızı kara çıkartacak, sizleri utandıracak hiçbir şeye imza atmayacağız. Bu böyle biline. Diyerek konuşmasını tamamladı.

Chp Osmaniye İlçe Başkanı Şükret Çaylı, “Bugün 9 Eylül partimizin kuruluşunun yıl dönümü. Umudun ve bağımsızlığın adı Cumhuriyet Halk Partisi bugün 99 yaşında. Bu anlamlı günde siz partili büyüklerimizle burada olmaktan onur duyuyorum. Sizlerden emanet aldığımız bu görevimizi en iyi şekilde yapmak için tüm çabamızla çalışacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne vatanımızın bağımsızlığı ile hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesine kararlılıkla bağlı olmanın partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi kurtuluşun ve kuruluşun dış güçlere boyun eğmeyenlerin kula kulluk etmeyenlerin partisidir.

Cumhuriyet Halk Partisi hak, hukuk ve adalete vazgeçmeyenlerin partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi bu topraklarda yatağa aç girmeyen çocukları savunan en büyük partidir. Cumhuriyet Halk Partisi aynı gemideyiz deyip de ceplerini dolduranların, halkı soyanların değil, eşit ve adil bir şekilde yaşamak isteyenlerin partisidir.

Kurulduğu ilk günden beri çizgisini bozmadan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı demokratik, laik ve çağdaş bir ülkenin yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferi olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu en kötü durumlarda, Cumhuriyetin laikliğin, adaletin, demokrasinin ve insan hak ve özgürlüklerinin korunması görevi, her zaman Cumhuriyet Halk Partisi'ne düşmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partililer gericiliğe ve ırkçılığa izin vermeyerek kurucumuz Büyük Önder Atatürk'ün aldığı güçle Türkiye'yi daha ileriye taşımaya her zaman büyük bir onurla yerine getirmişler.

Sonsuza kadar da getirmeye devam edeceklerdir. Kimseyi ötekileştirmeyen, tüm yurttaşlarımızı kucaklayan, demokrasi ve adalet mücadelemiz Atatürk devrimlerinin yol göstericiliğinde hedefe ulaşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve partimizin kuruluşunun yüzüncü yılında karşımıza cumhuriyetini, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırılmış kadrolar olarak çıkacağız. Hak, hukuk ve adalet şiarıyla, yüzünü halka dönen, gücünü milletimizden alan partimizin 99 yılını kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Chp Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, “Cumhuriyet Halk Partisi büyük önder Atatürk'ün bağımsızlık, benim karakterimdir sözüyle herkes için adalet, eşitlik ve hukuk mücadelesi vermeye, sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam etmektedir. Umudun ve aydınlık yarınların adı Cumhuriyet Halk Partimizin 99 yılı kutlu olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi laik, demokratik hukuk devletinin ve cumhuriyetimizin teminatıdır.

9 Eylül azim, kararlılık ve fedakârlık ile sürdürülen Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı, Anadolu için esarettin bittiği gurur ve onur günüdür. Cumhuriyet Halk Partisi büyük önder Atatürk'ün önderliğinde işgalcilere karşı Kurtuluş Savaşı veren büyük önderin silah ve dava arkadaşları ile kurtuluşun hemen ardından kurulmuştur. Arkasından büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından sevgili Cumhuriyetimiz kurulmuştur. İki büyük eserim var. Birisi Türkiye Cumhuriyeti, diğeri ise Cumhuriyet Halk Partisi'dir diyerek ikisinin de ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir.

İnşallah partimizin yüzüncü yılını da iktidar partisi olarak demokratik, parlamenter sistemde hep birlikte kutlayacağız.” Dedi. Haber: Ersin Şimşek