14 Ocak'ta ilk doz koronavirüs aşısı uygulanan sağlık çalışanlarına bugün Düziçi Devlet hastanesinde ikinci doz yapıldı.

Düziçi Devlet Hastanesi Başhekim Aysun Albayrak yaptığı açıklamada, Sağlık çalışanlarımızın 2. Doz aşılarını uygulamaya başladık. 70 yaş üstü aşı uygulamasına da başladık. Randevu alarak aşı için başvuralım, alerji öyküsü olan vatandaşlarımızı aşılarını hastanemizde yaptırmasını öneriyoruz. 70 yaş üstü aşı programına ilk katılan Ömer Kösek amcamıza aşı programına katıldığı için tebrik ediyoruz ifadelerini kullandı.

13 Ocak'ta Bilim Kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılanmıştı. 14 Ocak'ta ise sağlık çalışanları için aşılama başladı.

Bakan Koca: 7 günlük vaka ortalaması canlı olarak yayınlanacakAşı uygulamasında iki doz arası 28 gün sürüyor.covid19asi.saglik.gov.tr adresinden anlık paylaşılan aşılananların sayısı ve illerin aşı haritası görüntülenebiliyor.

Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldı.Bakan Koca, "Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır" diyerek aşının virüs karşısındaki en büyük silah olduğunu söylemişti.70 yaş ve üzerinin aşılaması başlandı.

Planlanan aşı takvimine göre bugünden itibaren 70 yaş ve üzerindeki vatandaşların da aşı uygulaması başlandı. Daha önce yaş gruplarına göre 90 yaş ve üzerinden itibaren kademeli olarak aşılanmaların ilk dozu yapılmıştı. Haber: Fatma Şimşek