Son zamanlarda konut fiyatlarındaki değişimlere rağmen, ev sahibi olma isteği devam ediyor. Bu nedenle, kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları yakından takip ediliyor.

Para Ceza Güvenilirlikleriyle bilinen kamu bankalarından kredi alacak olanlar, maliyetlerini değerlendirerek bütçelerine uygun kararlar alıyorlar.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (4)

Kamu bankalarından konut kredisi almak isteyenler belirli kurallara tabidir. Bankalar, müşterilere en fazla 120 ay vade ile konut kredisi vermektedir. Bu süre kesinlikle aşılamaz ve sıkı bir uygulamaya tabidir.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (5)

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, konut kredisi alan müşterilere sabit maliyet uygulamaktadır. Kredi taksitlerini düzenli ödeyen müşteriler ek bir ödeme yapmak zorunda kalmazlar.

Para 5Ancak, taksitlerin gecikmesi durumunda bankalar gecikme faizi talep edebilir.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (6)Ziraat Bankası 1 Milyon TL Konut Kredisi Maliyeti: Ziraat Bankası’ndan konut kredisi alanlar aylık yüzde 4,29 faiz oranıyla karşılaşırlar.

2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı? 2024 Sicil Affı ve Devlet Destekli Borç Kapatma Kredisi Başvuruları Başladı mı?

Para-1120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi için müşteriler aylık 43.179 TL taksit öderler.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (2)Halkbank 1 Milyon TL Konut Kredisi Maliyeti: Halkbank’ın konut kredisi için uyguladığı aylık faiz oranı yüzde 4,19’dur. 120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi alanlar aylık 42.206 TL taksit ödemektedirler.

Para-2Bu kredi için toplam maliyet 10 yılda 5 milyon TL’yi bulmaktadır.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (3)Vakıfbank 1 Milyon TL Konut Kredisi Maliyeti: Vakıfbank müşterileri aylık yüzde 3,79 faiz oranıyla karşılaşırlar.

Para-4120 ay vadeli 1 milyon TL konut kredisi için aylık 38.341 TL taksit öderler. Toplam maliyet ise 10 yılda 4,6 milyon TL olarak hesaplanmaktadır.

İlk Evim Konut Kredisi Başvuru Şartları Ve Detaylar Belli Oldu (1)

Konut kredisi alacak olan vatandaşlar, bu bilgiler doğrultusunda kendilerine en uygun seçeneği belirleyerek ev sahibi olma yolunda adım atabilirler.

Editör: Enes şimşek