Bakan Göktaş'ın duyurusuna göre, Aile Bakanlığı tarafından 8 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek.

Yaz Kurslarında Görev Alacak Öğretmenlere İki Kat Ek Ders Ücreti Yaz Kurslarında Görev Alacak Öğretmenlere İki Kat Ek Ders Ücreti

Göktaş'ın açıklamasında vurguladığı gibi, depremzedelerin ve ihtiyaç sahibi ailelerin daha etkin bir şekilde desteklenmesi için bu istihdam hamlesi yapıldı. Söz konusu alımların, deprem bölgesindeki ihtiyaçlara hızlı bir şekilde cevap verebilmek için yapıldığı belirtildi.

Aile Sosyal PolitikalarBu personel alımlarıyla birlikte, depremzedelerin barınma, gıda, sağlık ve diğer temel ihtiyaçlarının karşılanması için daha etkin bir destek ağı oluşturulması hedefleniyor. Aynı zamanda, sosyal hizmetler alanında görev yapacak personel sayısının artırılmasıyla birlikte, deprem sonrası yaşanan travmanın etkilerinin azaltılması ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Aile Bakanı Göktaş'ın bu duyurusu, deprem bölgesindeki vatandaşların yanında olduklarını gösteren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, bu istihdam hamlesiyle birlikte işsizlikle mücadelede de olumlu bir adım atılmış olacak.

Editör: Ertuğrul Salih Çimen