-AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

-Milletvekili Çelebi, mesajında şu ifadelere yer verdi: Alın terinin, vefakarlığı timsali olan, ülkemizin kalkınmasında çok önemli katkıları bulunan, geçimini topraktan sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak onu bizlere ulaştıran çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladığını ileten Durmuşoğlu mesajında şunları kaydetti:

-“Başta yer fıstığı ve turp olmak üzere, birçok tarım ürününde Türkiye'nin âdeta lokomotifi olan Osmaniye'nin bereketli topraklarında çiftçilik yaparak rızkını kazanmaya gayret eden ailelerden birinin evladı olarak toprağa her bakımından hak ettiği değeri vermek zorunda olduğumuza inanıyorum.

-AK Parti olarak her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olduk. Barajlarla, sulama tesisleriyle, tohum ve gübre konusunda attığımız adımlarla, uyguladığımız destek politikalarıyla sayısız projeler gerçekleştirdik.

-Ülkemizi tarımsal hasıla bakımından Avrupa'da ilk sıraya, dünyada ise 7'nci sıraya taşıdık. Birçok tarımsal ürünün ana vatanı olan ülkemizde tarım sektörünü geliştirerek üretimi artırmak, üreticinin emeğini korumak, vatandaşlarımızın gıda güvenliğini teminat altına almak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Büyük Türkiye olmanın bilinci ve sorumluluğu içinde hareket ediyoruz.

-Ülke olarak birbirimize kenetlendiğimiz, koronavirüs salgınına karşı başarıyla sürdürdüğümüz ve dünyaya örnek olduğumuz mücadelede, fedakarca çalışarak tarımsal üretimlerini devam ettirmeye gayret gösteren çiftçilerimizin bu zor zamanlarında yanlarındayız ve her zaman da yanlarında olmaya devam edeceğiz.

-Sözlerime son verirken, tarıma hizmet ederek, ülkemizin geleceğine umut olan ve en temel ihtiyaçlarımızı sofralarımıza ulaşması için bin bir emek sarf eden, toprağın, suyun, havanın, tabiatın dostu tüm çiftçi kardeşlerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum.”