Mersin zirve dağcılık spor kulübü ilçemizdeki turistik mekanları ziyaret etti. Düziçi belediyesini ziyaret ederek başlayan turda, Düziçi Fen Lisesinde bulunan müzeyi gezip, Harun REŞİT Kalesine çıktılar. Kalede bol bol fotoğraf çekilen doğa severler Dumanlı yaylasına doğru hareket etti. Yaklaşık 5 km’lik bir yürüyüşten sonra Deve MAĞARASI’na ulaştılar. Günün sonunda Sabun çayında zipline binip doyasıya eğlenen ekip konaklamak üzere Öğretmenevine geçtiler.
Sabahın erken saatlerinde ikiye ayrılan doğa severlerden ilk gurup Düldül dağına giderken diğer gurup Berke Barajına , Kaplıcaya, Aziz sancar eğitim köyünü gezip, kırkgöz’de piknik yaptı. Elbeyli ÇINAR ve Suatılan şelalesini gezip günün sonunda memnuniyetlerini ilettiler.
Mersin Zirve dağcılık spor kulübü başkanı Ali Rıza DEMİR ; “Bugün anneler günü, biz her anneler günü pazarında farklı bir dağlardayız, geçen yıl aladağdaydık, bu yıl DÜLDÜL dağındayız.. Öncelikle bu vesileyle tüm annelerin anneler gününü kutlarım, Bizi iki gündür ağırlayan belediye başkanına, belediye personellerine, genç rehberimiz Tufan İŞİ ve rehberimiz mustafa SANSARA teşekkür ederim. Bizim Düziçiyle gönül bağımız oldu, herhalde yılda birkaç kez geliriz. Ben hepinize iyi zirveler diliyorum” dedi.
18-19 Mayıs’ta Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramı nedeniyle Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü(Gaziantep), Osmaniye Dağcılar ve Spor Kulübü (ODAK) Düldül dağında kamp yapacak. Haber: Ersin Şimşek