Ersin ŞİMŞEK'ten Bu Haftaki Köşe Yazısı
Sonbaharda Dumanlı
Sonbahar Yazın yorgunluğunu ve yıpranmışlığı atmak, battaniyelerin altında kıvrılıp elini de içini de sıcacık içeceklerle ısıtmak ve ruhunu dinlendirmek için harika bir fırsat tanır bizlere. Bu zamanda doğanın içinde kendinizle baş başa kalıp, yere düşen rengârenk yaprakların üzerinde çıtır çıtır dolaşacağınız bir fırsat da siz yaratabilirsiniz kendinize. Üstelik şehrin yorucu ve bunaltıcı kargaşasından çok da uzakta değil, dağların arasında zengin bitki örtüsü, muhteşem manzarasıyla tam bir sonbahar cenneti olan Dumanlı Yaylasına sığınabilirsiniz. Harika doğası, tertemiz havası ve her tarafa serpilmiş rengarenk yaprakları ile bize eşsiz güzellik sunuyor..
Neden Dumanlı Yaylası?
Dumanlı, adını sisli görünümünden alır; Ormanları genellikle ardıç, köknar, ladin, gürgen ve sedir ağaçları ile çevrili bir orman
Özellikle sonbaharda yeşilin sarıdan kızıl tonlara kadar sonbaharın bütün güzelliğini ortaya koyan izlemeye doyum olmayan bir manzara, doğa harikası.
Neler yapılır?
Dinlenmek için tercih edebileceğiniz gibi, fotoğraf çekmek ve trekking yapmak isteyenler için farklı arazi şekilleri, yürüyüş yolları ve Dumanlıya giden yolda Haruniye Kalesi gezilebilir.
Haruniye Kalesinde; Hafta sonlarına özel serpme kahvaltısıyla ünlenen kalede Düziçini seyrederek şehre aşık olabilirsiniz.
Dumanlının en güzel tarafıysa zamanla yarışmadan ve koşturmadan canınız nerede durup dinlenmek istiyorsa orada istediğiniz kadar kalabilmeniz. Yürüyüş yaparken arada durup dinlenebileceğiniz bir tesis yok ama bütün yollar ve yeşiller sizin! Zamanla ilgili tek dert etmeniz gereken nokta ise hava kararmadan çadırınıza dönmeniz.
Nerede kalınır?
Dumanlı çevresinde çadırla kamp yapabileceğiniz gibi Yaylaya 12 km'e uzakta olan şehir merkezinde ki otellerde konaklayabilirsiniz.
Yola çıkmadan bunlara dikkat:
Yola çıkmadan soğuğa, yağmura ve çamura hazırlıklı olmanız gerektiği gibi erzak almayı da ihmal etmeyin. Gece yürüyüş yapmak, yağmur yağsa bile ıslanmadan dolaşabilmek çok keyifli ama mutlaka yanınızda bir fener bulundurun çünkü aydınlatma yok denecek kadar az. Hafta sonları biraz kalabalık oluyor. Hafta içinde bir-iki günlük fırsat yaratabilirseniz hiç unutamayacağız anlar yaşamanız garanti… Mis gibi orman havasını içinize çekmek tüm yorgunluğunuzu ve stresinizi unutturacak… Yazı ve Fotoğraflar : Ersin Şimşek

https://www.facebook.com/sabirgazetesi/posts/506778060168261