Düziçi Fatma NAZ’ı Yalnız Bırakmadı
Düziçinde, ilik ve kök hücre nakli bekleyen Fatma Naz'a destek olmak amacıyla kan ve kök hücre bağışı kampanyası gerçekleştirdi. Kampanya sayesinde 300'e yakın kök hücre, 150'ye yakın kan bağışı yapıldı.

Karacaoğlan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, vatandaşlar tarafından ilik ve kök hücre nakli bekleyen hastalar için Kızılay'a kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya Düziçililer tarafından yoğun ilgi gördü. Kan ve kök hücre bağışında bulunarak kampanyaya destek olmak isteyen vatandaşlar ilk önce kendilerine verilen formları doldurdu. Vatandaşlar tek tek muayeneden geçirildikten sonra kan değerleri ölçüldü. Ardından herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan ve bağış için bir engeli olmayan vatandaşlar kan ve kök hücre bağışında bulundu.Düziçi Meslek Yüksekokulu Müdürü Alaadin YÖRÜK ve 70'e yakın öğrenci Kan vererek Fatma NAZ’a destek oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü,Şube Müdürü Ahmet KAVUN:
Gerçekten başka bir ilçede başka bir mekanda yaşanan bir acıyı kalbinizde hissetmeniz takdire şayan bir davranış. ilçemizde minicik bir yavrumuz hayata tutunmaya çalışıyor ve sizler bu çabasında onlara destek oluyorsunuz. Bundan dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.İnşallah bu yapmış olduğunuz davranış diğer bölgelerde ki öğrencilerimize örnek olur ve bir meşale olur.Orda yaşanan toplumsal olaylara daha duyarlı yaklaşırlar. Buraya gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Biyolog Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Sara Doyuran:
Biz ne kadar çok kişiye ulaşırsak, o kadar bulma oranını artırıyoruz. Bağışlanan her kök hücreleri,kök hücre bekleyen hastalara umut olacak. Burada yapacağımız tek şey biz burada sağlık ekiplerimizle hazır bulunmaktayız.Kişilerin sağlık değerlendirmeleri yapılıp,gerekli görüşmeler,kan sayımları yapıldıktan sonra kan ve kök hücre bağışında bulunabilecekler. Her gün bölgemizde sadece rutin durumlar için yani düzenli hastalar için bir ünite kan ihtiyacı oluyor.Ama biliyorsunuz ki şuan da ülkemizin vermiş olduğu büyük bir sınav var. Bu sınav da daha da hazırlıklı olmak zorundayız. Depolarımızı kanla doldurmak zorundayız.Ayrıca bir durum var.İlçemizde kök hücre bekleyen beş yaşında bir çocuğumuz var.Onun için de bugün buradayız.Babası da bizimle birlikte.O çocuğumuz için kan ve kök hücre bağışı alacağız.Tüm gün boyunca sağlık ekibimizle beraber buradayız.Ben on dört yıldır gidip geliyorum Düziçi'ne,her geldiğimizde dolu dolu kanlarla döndük çok şükür.Ümit ediyorum ki bugün de böyle olacağız.Duyarlılığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Konuşmalar sonrasında bu programı gerçekleştiren Öğretmen Zeynep Dönmez ve Gülnaz Öner'e teşekkür edildi.

Kampanyaya destek vermek için Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, İlçe Jandarma Komutanı Serkan ESEN, ilçe emniyet müdür v. Mustafa GÖK, İl genel meclis üyesi Hasan ÇOBAN, ilçe tarım ve orman müdürü Fevzi Soner ÇERÇİ, il milli eğitim şube müdürü Ahmet KAVUN, Düziçi MYO müdürü Aladdin YÖRÜK, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Emniyet personelleri, Jandarma personelleri, Düziçi belediyesi zabıta ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düziçi'nde Fatma Naz için 'Donör ol,umut ol' kampanyasında 150'ye yakın kan bağışı, 300'e yakın kök hücre bağışı yapıldı. Haftaya Düziçi Meslek Yüksek Okulu'nda tekrardan Kızılay ve ekibi gelecek. Günü kesinleştiği anda sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabileceksiniz. Haber: Ersin Şimşek

https://www.youtube.com/watch?v=3EdO9SR23Qg
https://www.facebook.com/sabirgazetesi/posts/490498308462903?__tn__=K-R