Düziçi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Yenifarsak köyü eteklerinde kamp yaptı. 2 gün süren kampta İple iniş (Abselling) sporunun eğitimini vererek, üyelerin dağdan iple nasıl inileceğine dair eğitimin verildiği kampa 11 kişi katıldı. Hem spor yapıp hem de doğada toprakla temas ederek stres atan sporcular iple iniş eğitimini sorunsuz şekilde tamamladı. Közde pişen yemeklerin, kahvelerin tadını doyasıya çıkaran Düziçi dağcılık ekibi, doğayla iç içe olmanın verdiği huzurla kampın lideri Kadir KOSKA’nın verdiği abselling eğitimini alarak unutulmayacak bir gün yaşadı.
Önceki haftalarda Antakya’da Musa ağacına, Halfeti’de batık şehir’e, Bahçe Gökçedağ’da Rüzgar güllerine yürüyüş(trekking) etkinlikleri düzenlemişti. Ramazan ayı nedeniyle faaliyetlerine bir ay ara veren Düziçi Dağcılık ekibinin faaliyet listesine sosyal medya aracılığıyla takip edebilirsiniz.
7’den 70’e her yaşa uygun bu etkinliklere gelmeden önce kolay parkur mu, zor parkur mu olduğu öğrenilmeli, duruma göre çocuklarınızın da doğayla iç içe büyümesini sağlayabilirsiniz. Gittikleri yerde çevre bilinci oluşturan Dağcılık ekibi, etkinlik sonlarında temizlik yaparak, doğayı korumanın çok da zor olmadığını bize gösteriyor. Haber: Ersin Şimşek