Toplantıda, Türkiye İşçi Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Faruk Taş ve Düziçi Başkan Vekili İsmail Kelen önemli konuşmalar yaptı.

Partisi Adana İl Başkanı Ahmet Faruk Taş'ın Konuşması:

"Uzun zamandan beri Türkiye'de bir sessizlik, ezilmişlik, korku ve güvensizlik vardı. Türkiye İşçi Partisi olarak, daha önce Birleşik Sosyalist Partisi ve ÖDP deneyimlerinden sonra, Türkiye'deki bu ölü toprağını sosyalistlerin üzerinden atmak için bir girişimde bulunduk. 300 arkadaşımızla birlikte yola çıktık ve 4 yıldan beri bu savaşın içindeyiz. Bugün milyonlarca oy alıyor ve binlerce üyesi olan bir parti haline geldik.

I M G 3914

Adana'da, 4 yıl önce 9 arkadaşla başladığımız yolculuğumuzda, bugün üye sayımızı artırdık ve ilçelerde teşkilatlar kurduk. Bölge sorumlumuz ve eski Hatay İl Başkanımız Şahin Kışlakçı da bu deneyimi bizzat yaşadı. Bizler, Türkiye'de her köşede bir ışık yakmak istiyoruz çünkü bugüne kadar ezilen, horlanan, yok sayılan, eşit davranılmayan ve hakları gasp edilen bizleriz. Bu kadar çokken neden bir araya gelemiyorduk? Bugün bu ışıklardan bir tanesi de Düziçi'nde yakıldı. Düziçi'nde bu konuda emek veren ve katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

I M G 3915

Bu mücadele ancak dayanışmayla ve burada tanıdığımız arkadaşlarımızın deneyimleri ve fikirleriyle geçmişte yaşanılanların tekrarlanmaması için sırt sırta vererek daha ileriye götürmek gerekiyor. Türkiye İşçi Partisi olarak, Türkiye'de sol sosyalistlerin bir araya gelmesi amacıyla devrimci bir kitleselleşme ile son çatı taşı olmaya aday olarak bu yolda yürümeye kararlıyız. Sloganlarımız gibi, bunu inat ederek başaracağız.

Dün 3-5 kişiyle yönetim kurulu bulamayıp bir başka ilden ilçeden yönetim kurulu adayı gösterip ilçeleri kuran teşkilatımız bugün mecliste kendi emeğiyle, kendi çabasıyla ve kendi kadrolarıyla milletvekili görüyor. Biz önce ana muhalefet, sonra iktidar olmayı hedefliyoruz. Türkiye'de bir İşçi Partisi iktidarını özleyen, bir işçi hareketinin yönetici olmasını isteyen özlemimizi dile getirmeye çalışıyoruz. Bunun için bütün varlığımızla, gerçekten her yerde, her alanda, her mekanda çalışmalarımızı sürdürmeye karar verdik ve bu şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

Bizi en çok heyecanlandıran konulardan bir tanesi, Osmaniye Düziçi'nde böylesi bir hareketin ışığının yakılması oldu. İnanın Kozan'da ilçe teşkilatını kurduğumuzda çok sevinmiştik ama Düziçi bizi daha da çok heyecanlandırdı ve heveslendirdi. Çünkü Osmaniye gibi bugüne kadar bu kadar baskı altında kalan bir yerde arkadaşlarımızın bir araya gelip burada bir ateş yakması önemliydi. Sürekli genel merkeze, bu ateşin Düziçi'nde de yandığını, burada da bir teşkilatımızın olduğunu ve çalışmalarımızı yürüteceğimizi söylediğimizde, en az bizim kadar genel merkezdeki arkadaşlarımız da buna çok sevindiler. Ve size buraya geldiğinizi bugün biliyorlar, konuşup geldik. Size bütün arkadaşlara, emeği geçen herkese hem teşekkür ediyorlar hem devrimci selamlarını iletiyorlar. Hepiniz hoşça kalın. Bundan sonra daha sık görüşeceğiz arkadaşlar." Dedi.

I M G 3916

Düziçi Başkan Vekili İsmail Kelen ise, kendi eğitim ve işçilik geçmişinden bahsederek, 1978 Öğretmen Lisesi mezunu olduğunu ve işçi emeklisi olarak gurur duyduğunu ifade etti. Kelen, "1940 yılında tekrar açılan köy enstitülerinin devamı niteliğindeki bir okuldan mezun olmak ve işçi olmak benim için en büyük onur ve gururdur," dedi.

Yemeğe katılan diğer önemli isimler arasında Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Musa Kahyaoğlu, Yarbaşı Belediye Başkanı ve CHP Yarbaşı Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaynar, ve CHP Düziçi Belediye Başkan Adayı Süleyman Algan bulunuyordu. 

Editör: Ersin ŞİMŞEK