Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi öğrencisi Emir Berke Aşık (16) ve Uğurcan Korkmaz (16), sahil kenarında fotoğraf çekilmek isterken 27 Kasım'da dev dalgalara kapılarak denize düştü. Bu olayın ardından Sahil Güvenlik, deniz polisi, AFAD ve itfaiye ekipleri, arama çalışmalarına başladı. Ancak hava şartları ve denizdeki akıntı nedeniyle arama çalışmaları güçlükle sürdürüldü.

Yaklaşık beş gün süren arama çalışmalarının dördüncü gününde, Gümüşhane'nin Torul ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uğurcan Korkmaz'ın cansız bedenine ulaşıldı. Bugün sabah saatlerinde ise diğer öğrenci Emir Berke Aşık'a ait ceset, Uğurcan Korkmaz'ın bulunduğu noktaya yakın bir yerde bulundu.

Arama çalışmalarına yaklaşık 80 kişinin katıldığı ve çevre illerden gelen ekiplerin de destek verdiği belirtilirken, AFAD ekipleri tarafından denizde yapay zeka tabanlı insan tespit el sonarı ile tarama çalışması yapıldı.

Yaşanan bu acı olay, öğrencilerin sahilde güvenlik önlemleri alınmadan fotoğraf çekimi yapmalarının risklerine dikkat çekerken, aynı zamanda kurtarma ekiplerinin zorlu hava koşullarında yürüttükleri çaba da vurgulandı.