Düziçi Ülkü ocakları eski başkanı ve 31 Mart 2019 Düziçi Belediye Başkanı Adayı, İsmet TOPAL Merhum Alparslan TÜRKEŞ’in vefatının 24. yıl dönümü nedeniyle, ilgili yaptığı yazılı açıklamada; Merhum Alparslan TÜRKEŞ’in Türk Milletine emanet ettiği Ülküsü bizlere ve gelecek nesillere ışık tutarak, sonsuza kadar yaşayacak ve yaşatılacaktır. dedi. TOPAL; Türk dünyasının ve ülkücü hareketin lideri, büyük devlet ve dava adamı, Türk milliyetçisi, fikir ve siyaset adamı Merhum Alparslan TÜRKEŞ, ölümünün 24. Yıl dönümünde, yetiştirdiği gönül ve dava arkadaşları tarafından, mezarı başında törenlerle anıldı.

TOPAL,Sözlerini şöyle sürdürdü, Merhum Alparslan TÜRKEŞ,şanlı mücadelesini şu altın sözlerle dile getirmiştir. Büyük davalar büyük mücadeleler ister, çile sabır kararlılık ister, Arkadaşlar; Fikir ve haklı bir dava en büyük kuvvettir. Doğru bir fikri yenecek hiçbir kuvvet yoktur demiştir. Bu sözlerin ve duyguların ışığında, milliyetçi vatanseverlik mücadelesi ile bir kahramanlık destanı yazan merhum Alparslan TÜRKEŞ, in yaşamı yakın çağın, siyaset ve devlet adamı olarak, Türk tarihinde, Ulu Türk Bilgesi olarak yerini almış, onun ışığı yarınki nesillerin sonsuza uzanan yollarını aydınlatmıştır. Her nesil O'nda; heyecanının, sevgi ve coşkunun, karşılıklı güven ve dostluğun, dava adamlığı düşüncesini bulacak ve Türk'ün meselelerine Türk gözüyle bakışın metodunu öğrenecektir ifadelerini kullandı.

TOPAL; Değerli hemşerilerim, Dava arkadaşlarım ve sevgili gençler Büyük Devlet ve siyaset adamı merhum Alparslan TÜRKEŞ, bizlere ve gelecek nesillere her zaman aydınlatıcı yol gösterici ışığı olmuştur. Bizlere düşen asli görev ise büyük devlet siyaset adamlarının ve aydınlarımızın bizlere bıraktığı, emanetlerine, eserlerine hep birlikte sahip çıkmaktır. Vatanını milletini seven aydınlarımız, her türlü haksızlığa, zulme sabır ve azimle dayanarak, haksızlık karşısında susmamış, Birilerine yaranmamış, her türlü rahatlığı kabul etmemiş, elini tersi ile itmişlerdir. Bu sayede büyük devlet ve dava adamları olarak şanlı tarihimizde yerini almışlardır. Bizlerde büyüklerimizi örnek alarak onlar gibi büyük devlet ve dava adamları olmalıyız.

Büyük dava ve devlet adamı olmakta büyük düşünüp çok çalışmaktan geçmektedir.. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz üzerinde oynanan bütün oyunları bertaraf ederek, büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti için gece gündüz demeden çalışmalıyız. Onların bizlere bıraktığı emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle ahirete intikal eden, Yüce Türk milletinin geleceğine yön veren aydınlarımızı Devlet adamlarını,dava arkadaşlarını, bütün Şehitlerimizi ve Merhum Alparslan TÜRKEŞ’i vefatının 24. yıldönümü nedeniyle ve her zaman rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum dedi.