CHP Osmaniye Milletvekili A.Adayı Rıza Tekerek Sabır Gazetesi Osmaniye Tv Gündem 80 ve Düziçi TV'nin ortak yayında Gazeteci Ersin Şimşek ve Resul Özdil'in sorularını cevapladı.

Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleştirilen yayında CHP Osmaniye Milletvekili A.Adayı Rıza Tekerek sorulan soruları içtenlikle yanıtlayarak seçimlere en hazır partinin CHP olduğunu iddia etti.

“SEÇİME EN HAZIR PARTİYİZ”

CHP orgütlerinin seçime hazır olduğunu ifade eden Tekerek “CHP olarak biz son iki yıldır seçim istiyoruz. Biz seçimlere en hazır partiyiz. Gerek toplumun gerek devletin gerek milletin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek bütün projelerimizle hazır vaziyette bütün örgütlerimizle seçime hazırız.

14 Mayıs olarak açıklandı. Anayasa da bazı sorunlar var ama ne zaman yaparlarsa yapsınlar altılı masa ve genel başkanımız da dedi ki 6 Nisan'dan önce yapılacak seçime biz de evet deriz. Çünkü bu seçim sistemi iktidar partileri seçimlere yakın bir zamanda kendilerine uygun olacak yararlı olacak sistemleri değiştirip fakat hiç de yararı olduğu gözükmemiştir.

Adaylık belirleme sürecinde atamanın değil ön seçimin tarafıyım. Bence en kötü ön seçim en iyi merkez atamasından daha iyidir. Taban hareketlenir. Ancak bizim bunlarla kaybedecek zamanımız yok. Yani genel merkez hangi kararı alırsa daha önce olduğu gibi saygılı olacağız biz bu yarışı kazanacağız.

CUMHURİYET HALK

PARTİSİZ BİR GÜNÜM

BİLE GEÇMEMİŞTİR

Cumhuriyet Halk partisinin bütün gelişim ve değişimlere açık olduğunu ifade eden CHP Osmaniye Milletvekili A.Adayı Rıza Tekerek “Biz bu partinin kurucu unsularından birisiyiz. Bizimki parti duruşudur. CHP geleneklerine göre bir duruştur. İlk partiyle tanıştığımda merhum Erdal İnönü, Sayın Murat Karayalçın, Sayın Deniz Baykal, geçiş sürecinde Sayın Hikmet Çetin, Sayın Altan Öymen, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bütün genel başkanlarım 1989 dan bu yana genel seçimleri ve tahlillerini size sıralayabilirim. Cumhuriyet Halk partisiz bir günüm bile geçmemiştir. Osmaniye ve genel olarak Cumhuriyet Halk partisinin bütün gelişim ve değişimlere açığız” dedi.

KISA ZAMANDA

ADAY BELLİ

OLACAK

Cumhurbaşkanı adayının kısa zamanda belirleneceğini ifade eden Tekerek “Eğer benim genel başkanım altılı masanın adayı olarak gösterilirse ki ona inancımız tamdır. Biz bu seçimi yüzde 60-65 alacağız. Aşmaya çalıştığımız etnik siyasi anlayışı, inanç sistem anlayışını aşmaya çalışıyoruz ve de kişiye bağlı siyaset anlayışını aşmaya çalışıyoruz. Şurada 20-25 güne maksimum bir aya kadar ortak deklarasyonda Cumhurbaşkanı adayı belli olacak. Dediğim gibi kişiye bağlı siyaset anlayışından vazgeçmeliyiz.

O bayrak bize verilirse, bunu yürütürsek Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olacak. Kimsenin şüphesi olmasın. Bugün toplumun her kesimi sıkılmış, bunalmış vaziyette. Devlet yönetimindeki liyakatsizlik, niteliksizlik, dış politikadaki tutarsızlık, ilk politikadaki duyarsızlıktan dolayı” dedi.

25 BİN İNSAN

YAYLA MAĞDUR

Osmaniyenin kanayan sorunları arasında yer alan yer alan yayla sorununa da değinen CHP Osmaniye Milletvekili A.Adayı Rıza Tekerek “ Yaylacıların sorunları herkesin malumu. Söylemekten dilimizde tüy bitti. Osmaniye'de 25 binin üzerinde insan işgal ve faydalanma suçundan dolayı ceza aldılar. Bununla ilgili çok ciddi mücadele verdim. Baktılar işin içinden çıkamadılar; birine restoran verecekler, birine taş ocağı verecekler ötekine yer verecek önce hazine adında alacak sonra satış suretiyle kiralama suretiyle.

Bu insanlar ilk ev sahibiydi sonra işgalci oldu daha sonra tekrar ev sahibi oldu. Bununla ilgili emsal kararlar uygulanmıyor. Burada da tekrar söylemek gerekirse adalet yok” şeklinde konuştu. Fatma Nur Hakkoymaz