DP Düziçi İlçe Başkanı Süleyman Onur Talan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Bugün şunu anladık ki;“ Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”

Mustafa Kemal, milleti için yaptığı devrimlerde en önem verdiklerinden biri de eğitimdi. Bunu kendisi de her fırsatta dile getirmiş ve sözleriyle öğretmenlerin bir ülke için ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamıştı. Yaşadığım bu günlerde bu sözlerin ve düşüncelerin ne kadar gerçek olduğunu maalesef bir kez daha görmekteyiz. Burada Öğretmenlerimize düşen görevse her daim Ulu önder Atatürk'ün izinden yürümektir.

Ulu Önder Atamızın dediği gibi;“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” diyerek Öğretmenlerimize Cumhuriyetin kendilerinden ne istedikleri söylemiş; olup ayrıca ilave olarak da,“Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister.” demiştir.

Bu vesileyle büyük sorumluluk düşün Öğretmenlerimizin 24 Kasım gününü en içten dileklerimizle Demokrat Parti Düziçi İlçe Başkanı Süleyman Onur Talan olarak şahsım ve yönetim kurulu adına Öğretmenler gününü kutladığını belirtti.