Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Yeniceharuniye mahallesi’nde zeytin hasadı yapan çiftçileri ziyaret ederek birlikte hasat yaptı.

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, İlçe Tarı ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Ziraat Odası Başkanı Ünal Köksal ile birlikte Yeniceharuniye mahallesi’nde 25 dönüm arazi üzerinde 750 kök zeytin ağacı ile üretim yapan emekli öğretmen Mehmet Yavşan’ın bahçesinde zeytin hasadına katıldı.

Çiftçi Yavşan ile birlikte hasan yapan Kaymakam İlhan, zeytinin bu yıl ki rekoltesi üzerine bilgi aldı.

Kaymakam İlhan yaptığı açıklamada, emekli öğretmen abimiz güzel bir bahçe teşkil etmiş 17 yıllık bahçe, çok bakımlı, çok güzel. Kendine ait kuyusu var, Damlama sistemi var, arazi çok güzel diyen İlhan sözlerinin devamında zeytinin anavatanının Mardin, Maraş, Hatay, Düziçi üçgeninde olduğunu, dünyada zeytinin çıkış noktasının burası olduğunu belirterek dünyanın en kaliteli zeytinin bu üçgende yetiştiğini ifade etti.

https://www.youtube.com/watch?v=trgtZxLDk3Y&ab_channel=Sab%C4%B1rGazetesi

İnsanlık tarihinde çok önemli bir ürün olduğunu söyleyen İlhan, İlçemizde bir buçuk milyon kayıtlı kayıtsız zeytin fidanı bulunduğunu, 10-15 yıl içerisinde 5 milyon fidana çıkartmak için çalışmaların olacağını belirtti.

Çifci Mehmet Yavşan, Zeytinlerin 16 yaşında olduğunu, ortalama her yıl ağaçlardan 50-60 arası zeytin aldığını belirtti. Kuyu’dan sulama yapıp damlama sistemi ile zeytinleri beslediğini, 20 kişi ile çalıştığını ve yaklaşık 20 gün sonra hasadın sona ereceğini ifade etti.Hasat sonrası Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, zeytin ağacından yüksek verim alan çiftçi Mehmet Yavşan’a plaket takdim etti. Haber: Anadolu Ajansı Muhabiri Ersin Şimşek