Düziçi’nde faaliyet gösteren gazeteciler Haruniye Tereyağları işletme sahibi Turgut Kararmaz’ın misafiri oldu.

1984 yılında Düziçi’nde doğan Turgut Kararmaz, 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesini kazandı. Babası Adnan Kararmaz’ın ticarette yalnız kalmasyla üniversite hayatına son verip Düziçi’ne gelen Turgut Kararmaz, kısa zaman sonra babasını toprağa vermesiyle iş yerinin tüm yükünü kendisine almış oldu. Tuz imalat ve paketleme işinin başına geçen Kararmaz, üretimi artırmak ve ilçeye artı değer kazandırmak için çalışmalara başladı. Tuz faaliyetlerinin yanı sıra köyden tereyağı, yumurta ve köy tavuğu gibi ürünleri bu bölgeden toparlayarak Hatay, Mersin ve Adana’da pazarlamaya başladıklarını belirtti. Satışını yaptığı ürünler arasında Tereyağına yoğun ilgi olunca 2008 yılından itibaren üretimini yaparak Tüm Türkiye’ye Haruniye Tereyağı firmasını tanıtarak önemli işlere imza attı.

Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler mezunu olmakla birlikte Atatürk Üniversitesi Adalet bölümünü okumaya devam ediyor.

Resim sanatına yeteneği olan Turgut Kararmaz, yaptığı kara kalem çalışmaları ve tablolarıyla oldukça beğeni almaya devam ediyor.

Kararmaz’ın siyasi hayatı

Mili gençlik vakfı bünyesinde çeşitli faaliyetlerde bulundu. Ak parti kurulduktan sonra özellikle seçim çalışmalarında ve sandık kurulu görevlerinde yer aldı. 2012-2014 yılları arasında Ak parti Düziçi ilçe başkanlığı yedek yönetim kurulu üyesi ve il delegesi oldu. 2014 yılı yerel seçimlerinde Düziçi belediye meclis üyesi oldu. 2014-2017 yıllarında Ak Parti Düziçi İlçe Başkan yardımcı oldu. Bu yıllarda Belediye meclis üyeliği ve Ak Parti ilçe başkan yardımcılığını birlikte yürüttü. İlçe teşkilatında AR-GE başkanlığı, ilçe sekterliği ve Medya-tanıtım başkanlıklarında görev aldı. Aynı dönemde Ak Parti Düziçi Gençlik Kollarına Koordinatörlük yaptı. 2016 yılından 2019 yılına kadar Düziçi Belediye’sinde belediye meclis kâtibi ve belediye encümeni olarak görev aldı. 2019 yerel seçimlerinde Partisi tarafından İl genel meclis üyeliğine aday gösterildi. 2019 yılında yeni kurulan Ak Parti Düziçi İlçe Teşkilatında İlçe Başkan yardımcısı olarak siyasi hayatına devam ediyor.

Adaylık söz konusu mu?

Kararmaz, parti teşkilatının ve halkımızın, herhangi görev ve yetki vermesi durumunda bu davanın bir neferi ve bu memleketin evladı olarak verilen görevi layıkıyla yapacağını ifade etti.

Kararmaz bugüne kadar yaklaşık 200 kişiye istihdam olanağı sağladığını belirterek, bu kişilere eğitim olanağı sağlayarak çalışanlarının üniversite kazandığını, çeşitli belge ve sertifika aldıklarını, bu personellerin birçoğunun özel ve devlet kurumlarında görev aldıklarını ifade etti.

Çeşitli dernek Sivil Toplum Kuruluşlarında ve vakıflarda üye ve yönetici olarak sosyal ve toplumsal çalışmalarda yer aldı. Düziçi Kaymakamlığına bağlı vakıflar müdürlüğü mütevelli heyetinde görev aldı. Halen Süt ve süt ürünleri ve toptan gıda üzerine ticaret yaparak 33 kişi istihdam etmektedir.

Ticari alanda emlak, otomotiv, tuz imalat ve paketlemesi ve süt ürünleri üretimi ile tereyağı üretimine devam ederek ilçemize istihdam ve artı değer kazandırmaya devam edeceklerini belirtti. Turgut Kararmaz Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kahvaltıya Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Basın sözcüsü, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Sabır Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Şimşek, Düziçi Farsak TV yönetim kurulu başkanı, Cebeli bereket gazeteciler cemiyeti üyesi, İHA muhabiri Merden İslah, Zekice Gazetesi & Zekice TV Basın Yayın Grubu ve Aynı Zamanda Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Kurultak, DHA Haber Ajansı muhabiri ve Şeker Haber Gazetesi Kamil Şeker, Düziçi Havadis Gazetesi ve Tıraş Matbaası Sahibi Fahri Tıraş, Manşet Gazetesi Ve Keleş Matbaası Sahibi Abdurrahman Keleş, katıldı.

Haber: Ersin Şimşek