Basın mensuplarına tanınan aşı olma hakkıyla birlikte Sabır Gazetesi sahibi Ersin Şimşek, Düziçi Devlet Hastanesi’nde Covid-19 aşısı oldu.

Türkiye’de koronavirüs salgınına karşı aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler doğrultusunda gazeteciler de aşı konusunda öncelikli gruplar arasında yer aldı.

Sarı basın kartı bulunan basın mensuplarına aşı olma sırasında öncelik verilmesinin ardından Düziçi’nde tek sarı basın kartı bulunan Sabır Gazetesi imtiyaz sahibi Ersin Şimşek, Sinovac aşısı oldu.

Basın mensuplarına aşı hakkı tanınmasıyla birlikte Düziçi Devlet Hastanesi’nde öğleden önce aşı olan Ersin Şimşek, sağlık görevlilerinin yönlendirilmesiyle on beş dakika hastanede bekledi.

Ersin Şimşek yaptığı açıklamada, Sinovac ve Biontech aşısından tercihini Sinovac aşısından yana kullandığını ifade eden Şimşek sözlerinin devamında ilk doz aşımı olurken yanımızda olup bizlere yardımcı olan Başta Düziçi Devlet Hastanesi Başhekim Aysun Albayrak olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına ve öncelikli grupta yer almalarını sağlayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna teşekkür etti.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Üst Kurul Delegesi, Anadolu Ajansı muhabiri ve Sabır Gazetesi imtiyaz Sahibi Ersin Şimşek herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması sonra ise hastaneden ayrıldı.

https://youtu.be/phu_44tqHd0

AŞI OLAN 15 DAKİKA BEKLETİLİYOR

İlçemizde şu anda Düziçi Devlet Hastanesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık ocaklarında yapılan aşı uygulaması yoğun bir şekilde sürüyor. Uzun kuyrukların oluştuğu aşı uygulamasın son hızıyla sürüyor.

Hafta sonu da yapılan aşı uygulaması kapsamında Çin aşısı Sinovac ve ABD-Alman ortaklığında yapılan Biontech aşısı için bekleyenler sırayla aşı odalarına geçerek, aşılarını yaptırdı. On beş dakika bekledikten sonra ise herhangi bir komplikasyonun da oluşmaması üzerine vatandaşlar, evlerine gitti.