Emekli maaşlarına %33'lük seyyanen zam yapılacak ve SSK, Bağ-Kur emeklileri kök maaşlarında artış yaşayacaklar.

Para-3Yapılan açıklamalara göre, bayram öncesi 3.500 lira fatura desteği ile 12 bin TL'ye varan promosyonlar da emeklileri bekliyor.

Para-2Yapılacak Değişiklikler Neler?

Milyonlarca emekli için önemli bir adım atılıyor. Emekli maaşlarına yapılacak %33'lük artışla birlikte kök maaşlar da yükselecek.

Novo Nordisk Türkiye, "En İyi İşveren" seçildi Novo Nordisk Türkiye, "En İyi İşveren" seçildi

Para 5Özellikle asgari ücretle çalışan veya 3600 kısmi emeklilik, 1800 gün malulen emeklilik gibi sebeplerle düşük maaş alan emekliler için seyyanen artışlar öngörülüyor. Bu artışlar sayesinde kök maaşlar taban maaş olan 10 bin liraya tamamlanacak.

Para-1Detaylar ve Beklentiler

Emekli maaşlarının artırılması konusunda iki önemli formül gündeme geliyor. Bunlardan biri taban maaş ile kök maaşın eşitlenmesi, diğeri ise emekli aylığı ve çalışılan gün sayısının da taban maaşın belirlenmesine eklenmesi.

Para1

Bu düzenlemelerle çalışma hayatında daha fazla kalan sigortalılar daha yüksek taban maaş alacaklar.

Para 72024 Yılında Emekliler İçin Yapılanlar

  • SSK ve Bağ-Kur emekli zammı %37,57 olarak açıklandı, ardından %11,68 ilave artış yapılarak %49,25 oldu.
  • Hazine desteğiyle uygulanan taban maaşlar artırıldı, en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkarıldı.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli hanelere yönelik desteklerini artırma çalışmaları da devam ediyor. Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere sosyal desteklerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Bu çalışmalarla birlikte mevcut desteklerden yararlananların kapsamı genişleyecek, daha fazla vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak destekler sağlanacak. 
Editör: Resul Özdil