Ocak ayında yapılan yüzde 49,25'lik zamdan 6.700 TL ve altında kök aylığı alan emekliler etkilenmemiş, bu durum en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyesinde kalmasına neden olmuştu.

Emekli ZammıArtan enflasyon karşısında gelirlerinin eridiğini belirten birçok emekli, maaşlarının yetersiz olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimler öncesi Temmuz ayını işaret etmesine rağmen umutlarını yitirdiklerini ifade ediyor.

Emekli Can ÇekişiyorAçıkel, Türkiye'deki ortalama emekli maaşının 12.000 TL olduğunu belirterek, 16 milyon emekliden en az 8 milyonunun kök maaşının 10.000 TL'nin altında olduğuna dikkat çekiyor.

ParaAçlık sınırının 17.000 TL'nin üzerinde olduğunu vurgulayan Açıkel, emeklilerin Temmuz zammı beklentisinin düşük olduğunu ifade ediyor.

Para1

BonVeno, market ve yeme-içme alışverişini tek çatı altında buluşturdu BonVeno, market ve yeme-içme alışverişini tek çatı altında buluşturdu

Açıkel, en düşük emekli maaşına yüzde 30 zam yapılması durumunda maaşların 12.000 TL veya 13.000 TL seviyesine çıkabileceğini belirtiyor.

Para CezaAncak bu rakamların emeklilerin geçim sıkıntısını çözmek için yeterli olmayacağını vurguluyor. Emekliler, yaşadıkları ekonomik zorluklar karşısında umutlarını kaybetmiş durumda.

Editör: Resul Özdil