Ellek beldesinde Şehit Necmettin Yıldız Ortaokulunda “Geri Dönüşüm” Sergisi açıldı. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek ve farklı konularda öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamak için açılan sergiyi Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Ellek Belde Başkanı Abbas Yeşildemir, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çakmakçı, İlçe Tarım Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü, Ali Galip Mart, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, İlçe Müftüsü Mehmet Güneş ziyaret etti.

Etkinlik kapsamında, Ellek Şehit Necmettin Yıldız Ortaokulunun öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden sanat eserleri hazırladı. Tahta, kağıt, plastik atık ve birçok materyalden hazırlanan eserler, sergi alanında gösterildi. Sergi gerçekleştirilen törenle açıldı.

Öğrencilerin yaptıkları çalışmanın çok anlamlı olduğunu belirten Kaymakam Turgay İlhan, “Çocuklarımızı gündeme aldıkları konu gerçekten çok anlamlı. Dikkat çekecekleri, farkındalık oluşturmak istedikleri konu gerçekten çok değerli. Bunu sözel olarak değil de sanatla yapmaları ayrı bir güzellik.

Çünkü sanat bizim içimizdeki güzelliklerin yansımasıdır. Hem de bunu sadece kendi dönemimize has değil, bizden sonrasına da aktarılmasıdır.

Bu boyutuyla farkındalık oluşturmak ve içinde yaşadığımız Dünya’nın güzelliklerini ön plana çıkarmak için hazırlanmış olan bu projede emeği geçen Okulumuzun öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber: Fatma Hakkoymaz Şimşek