Akdeniz ve Ege Bölgesinde 56 gazeteciyle göç ve uyum konulu toplantıya Sabır Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Şimşek'te yerini aldı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Göç ve Uyum” konulu Yerelde Basın Buluşmalarının beşincisi, Ege ve Akdeniz Bölgeleri özelinde 56 gazeteciyle birlikte 28 Aralık 2020 Pazartesi günü çevrim içi gerçekleştirildi.

Basında doğru bilgilerin yer alması, doğru terminolojinin kullanımı ve haberin yapılış çerçevesi kapsamında yerel basın çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet AKARCA, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU’nun yanı sıra Ege ve Akdeniz bölgelerinde görev yapan yerel basın mensupları ile İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

Açılış konuşması ile başlayan programda, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet AKARCA: “Sığınmacılar gittikleri yerlerde elbette ki belirli zorluklar yaşıyorlar. Oradaki halk sığınmacıları kabulde elbette belirli zorluklar yaşıyor. Ama sığınmacıların çok büyük katkıları da oluyor. Bunu gözden uzak tutmamak gerekiyor.” dedi.

Türkiye’de Yürütülen Uyum Faaliyetleri konusunda sunum yapan Uyum ve İletişim Dairesi Başkanımız Dr. Aydın Keskin KADIOĞLU, basın mensuplarına yönelik olarak: “Tüm dünya insanlığında var olan göçün bin derdinden birine çare bulmak için çıkmış olduğumuz bu yolda, sizin objektiflerinizden yakaladığınız anlar ve sizin kalemlerinizden dökülen kelamlar bizim mazlum ve mağdurlara yönelik göstermiş olduğumuz sevginin ve kardeşliğin kanıtı olacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Program kapsamında ayrıca, Göç Uzmanlarımız tarafından Göç Terminolojisi, YİMER 157’nin Sunduğu Hizmetler ve GİGM İletişim Kaynakları başlıklı sunumlar yapıldı. Basınla İlişkiler Grup Başkanlığınca ise “Basına Bakış” sunumu gerçekleştirildi.

Programda, toplumsal kabulün oluşmasında en önemli sorumluluğa sahip basın kuruluşlarının; göç kavramlarına hâkim olması, Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi sahibi olması, toplumsal kabulün önünde engel olan ifadelerden kaçınılması adına nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi bilgilere de yer verildi.

Ersin Şimşek 'in sorusu üzerine Osmaniye İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş yaptığı açıklama da, Düziçi'nde faaliyet gösteren geçici koruma merkezinin kapandığını, personellerin Cevdetiye kampında görev verildiğini aktarırken Kampta bulunan malzemelerin Türkiye'nin çeşitli bölgelerine aktarılacağını, geçici koruma kampının olduğu yerin mülkiyetinin başka birinde olduğu için bundan sonra ne olarak kullanılacağını bilmediğini ifade etti. “Uyum Yerelde Başlar” sloganı ile yola çıkan Yerelde Basın Buluşmaları, 7 bölgeyi kapsayan 5 etkinlik ile tamamlandı.