Osmaniye Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) uzmanlarınca, 13 günlük program dahilinde Afad gönüllülerine çeşitli eğitim verildi.

Osmaniye ilçelerinde verilen eğitimin sonuncusu Düziçi Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

Verilen eğitimlerde Psiko-Sosyal Destek Eğitimi, AFAD farkındalık eğitimi, arama kurtarma eğitimi, doğada arama kurtarma eğitimi ve ilk yardım eğitimi gösterildi.

AFAD Osmaniye İl Müdürü Serhat Bulut, AA muhabirine, Psiko-Sosyal Destek Eğitimi, AFAD farkındalık eğitimi, arama kurtarma eğitimi, doğada arama kurtarma eğitimi ve ilk yardım eğitimlerini tamamlayarak AFAD destek görevlisi yapmayı planlıyoruz. Son eğitimimizde Kadirli'de yetmiş sekiz kişi, Düziçi'ne yirmi iki kişi ve Osmaniye merkezinde yüzyirmi kişi eğitimlere katılacak.

Bulut açıklamasının devamında, 4 personelle eğitim verdiklerini, ilk gurubun ilk eğitimlerini ben verdim. Sonrasında arama kurtarma teknisyen arkadaşlarımız ilgili eğitimleri verdi.  ilgili eğitimler veriliyor.

 Tüm ilimizde bu işe merakı olanları AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyoruz. Çünkü ilimizde AFAD gönüllüğü konusunda tüm illerde olduğu gibi biz de ilimizde farklı bir yapılaşmaya gireceğiz. Tüm il ve ilçelerde mahalle sorumluları atayacağız. Ufak da olsa kendimize, ailemize, çevremize faydalı olabilmek için bu eğitimlere katılarak AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Dedi. Haber: ERsin Şimşek