Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Kaymakamlık binasında tebrikleri kabul ettikten sonra Şehir Stadyumunda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programına katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İlhan, Bu güzel günde hoca tarihin ve şu Gök kubbenin şahitliğinde birçok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş ceddimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda devleti kuranlara şimdi toprağın altında ya da üstünde olanlara Şükran hislerimizi ifade etmek için devletimizin en büyük günün yani Cumhuriyetimizin 98 yılını kutlamak için toplandık.

Bayramımız hepimize kutlu olsun. Sevgili Cumhuriyetimiz göz bebeğimiz 100 yaşına doğru adım adım ilerlerken her geçen yıl daha fazla gururlanıyor ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Atatürk'ün değerini daha fazla anlıyoruz.

Savaşlar, bombalar, mülteciler, hayatta kalan hayatta kalmak için bir bota binip kaçmaya çalışırken kıyılara vuran cansız bebekler yaşadığımız coğrafyada vatan ve Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu her gün hatırlatıyor bize büyük acılar içindeki komşularımız bize güçlü modern Çağdaş cumhuriyetimizi korumak ve güçlendirmek için elimizden geleni yapmamız gerektiğini hatırlatıyor.

Birlik Beraberlik

Son olarak hain feto darbesini milletimiz sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde büyük bir kahramanlık destanı ile demokrasimizi kemale erdirerek millet demokrasisi noktasına ulaştırmıştır. Yaşasın milletin devleti yaşasın milli idare Birlik ve beraberlikle Kurtuluş savaşını kazanan halkımız aynı birlik ve beraberlikle cumhuriyetin korunmasını ve güçlendirmesini gerektiğini çok iyi biliyor.

Sevgili çocuklar bizler, öğretmenleriniz, sizleri Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatan ve millet sevgisi ile dolu insanlar olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Atatürk'ün bize armağan ettiği en büyük eserim dediği Cumhuriyet sizlerin omuzlarında yükselecek sizlere verilen görevin büyüklüğünü ve zorluğunu düşünüp kendinizi ona göre hazırlamalısınız.

Cumhuriyet sizden çok şey bekliyor

Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak yalnız konuşmakla, sadece duygusallıkla olmaz. ben Cumhuriyeti ve bağımsızlığı seviyorum demek yetmez, yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz.Birlikte yaşamak ve biz duygusunu iliklerimize kadar hissetmeliyiz.

Hiçbir olumsuzluk bizi ümitsizliğe sevk etmemelidir. Birlik ve beraberlik içinde, sevgi içinde, değerlerimizi kıymetini bilerek çalışmalıyız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyor cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum ifadelerini kullandı.Kaymakam Turgay İlhan, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, Jandarma Komutanı Özkan Çakmakcı resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi. Haber: Ersin Şimşek