Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Düziçi Hükümet konağı önünde düzenlenen törende, Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, İlçe belediye başkan yardımcısı Ali İşlek ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Düziçi Şube Başkanı Muhittin Göl, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin Gazi Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Coşkun konuşma yaptı.


Coşkun, Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve iç güvenlik harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun, bizi mutlu günle onurlandırılan herkese şükranlarımızı sunarız. Dün olduğu gibi bugünde, aynı inançla, bu aziz vatanı birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazır olduklarını belirtti.


Gazi Mustafa Coşkun’un kızı Semanur Beria Coşkun gaziler günü şiirini okudu.
Törene, İlçe jandarma komutanı Üsteğmen Özkan Çakmakcı, İlçe emniyet müdürü Tuncer Yıldırım, kamu ve kuruluşların temsilcileri, şehit yakınları, gazilerle, vatandaşlar katıldı.
Törenin ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneğini ziyaret eden Kaymakam Turgay İlhan, Gazi Uzman Jandarma Çavuş Ali Avlamaz ve Gazi Uzman Jandarma Çavuş Cezmi Yıldıran’ı evinde ziyaret gerçekleştirerek hediyeler takdim etti. Haber: Anadolu Ajansı Muhabiri Ersin Şimşek