Düziçi Toplum Destekli Polisleri ve Trafik Polisleri, ÇEAŞ Anadolu Lisesinde Bağımlılık ve sosyal medyada dikkate edilmesi konular hakkında eğitim verdi. BAĞIMLILIK (SIGARA UYUŞTURUCU), İNTERNET, SOSYAL MEDYA KULLANIMINA DİKKAT EDİLMESİ, OKULA GİDİŞ GELİŞLER VE ARKADAŞLIK ORTAMI, 155 İHBAR HATTININ GİZLİĞİ konularını anlatan Toplum destekli polis Selahattin SEFİL, Trafik polisleri Feyza TORUN ve Hasan MART öğrencileri bilinçlendirdi.
Konferansta; BAĞIMLILIK NEDİR?  Bağımlılık bir ilişkidir.  Bireyin herhangi bir nesne ve/veya durum ile kurduğu ilişkide bir süre sonra ortaya çıkan özel durum “bağımlılık” olarak tanımlanır.  MADDE KULLANIMI, bağımlılık yapan maddelerin geçici iyi olmuş hali sağlamak amacıyla vücuda dahil edilmesidir.  Madde kullanımının, biyolojik süreçlere bağlı olarak ortaya çıkardığı bedensel-ruhsal-toplumsal sorunlar ise BAĞIMLILIKTIR.
✓ BAĞIMLI BİREY  Özgürlüğünü kaybeder, Kendine olan güveni zayıflar, Kendini kontrol altında tutamaz, İnsani prensipleri yok olmaya başlar, İdeallerini yitirir. Varoluşu belirleyen bu temel unsurlar bireyin kurduğu ilişkinin bağımlı hale gelmesiyle değişik derecelerde etkilenir. 
Güvenli internet Kullanımı  Paylaşmak güzeldir. Fakat her bilgi herkesle paylaşılmamalı, Kolaylıkla gönderebilirsiniz, ancak geri alamazsınız, Paylaştığınız her türlü bilgi silinmeden kalabilir, Gönderileriniz bugün için masum görünse de, gelecekte hayatınızı olumsuz etkileyebilir, Özellikle ailenizle, öğretmenlerinizle ve arkadaşlarınızla olan ilişkilerinizi etkileyebilir, Keşke paylaşmasaydım dememek için paylaşırken iyi düşünmek gerekir.
 Facebook hesabı güvenlik ayarları;  Facebook'ta tanımadığınız kişilerin kişisel bilgilerinize ulaşmasını engellemek için yapmanız gerekenler; Bunları şu şekilde sıralayabiliriz; 1) Reklamlar, Uygulamalar ve İnternet Sitelerini engelleyebilirsiniz, 2 ) Arkadaşlarınızı Kategorize Ediniz, 3 ) Facebook Aramalarından Kendinizi Saklayınız,4 ) Fotoğraflarınızı Kimin Göreceğini Siz Seçiniz,5 ) Arkadaşlarınızın Gizliliğini de Koruyunuz,6 ) İletişim Bilgilerinizi Gizleyiniz. 
Okula gidiş gelişlerimizde bizlere rahatsızlık veren, tehdit ve hakaret eden zorla eşya ya da para isteyen kişileri vakit geçirmeden; Öğretmen, polis veya ailemize mutlaka bildirelim. Tanımadığımız kişilerle iletişim halinde bulunurken dikkatli olmalı. tanımadığınız araca binmeyiniz Güzel ve sağlam dostlar edininiz.
Unutmayın!!! İyi arkadaş iyi yere, kötü arkadaş kötü yere götürür Kötü alışkanlıkları olan arkadaş ortamlarından ve grup KESİNLİKLE uzak durunuz Arkadaşlarınızı, Ailenizle Tanıştırınız" 
BASİT GÜVENLİK KURALLARI Evde yalnız kaldığına Zamanlarda, kim olduğunu öğrenmeden Tanımadığınız şahıslara evinizin kapısını açmayınız." Gittiğiniz ya da gideceğiniz yerler hakkında ailenize bilgi veriniz.Sevgili öğrenciler ! Sizler ülkemizin umudusunuz. Kötü niyetli insanların size internet yoluyla zarar vermesine izin vermeyiniz. Anlatılan konularla ilgili bir durum ile karşılaşmanız halinde; KONUYU MUTLAKA AİLENİZ ve ya ÖĞRETMENLERİNİZ İLE PAYLAŞINIZ “155” İLE İLETIŞIM KURMADAN ÖNCE, DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN FAYDALI BİLGİLER -ÜCRETSİZDİR -ARAYANLARIN KIMLIK BİLGİLERİ GİZLİ KALIR. Haber: Ersin Şimşek