Düziçi 'li Kadın Girişimci-nin Büyük Başarısı
Zeytin bahçesi için başladığı organik gübre üretiminde talebe yetişemiyor
Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yaşayan doğuştan görme engelli 3 çocuk annesi Eşe Kırtürk, kendi zeytin bahçesi için başladığı organik gübre üretiminde adından söz ettirir hale geldi.

Bahçesindeki zeytin ağaçları için gübre arayışına giren Eşe Kırtürk, üç yıl önce ahırında solucan gübresi üretmeye başladı. Ürettiği gübreye insanların ilgi göstermesi üzerine Kırtürk, işini daha da geliştirmek amacıyla KOSGEB'in girişimcilik kursuna katıldı ve ardından hibe almaya hak kazandı.

KOSGEB desteğiyle aldığı makineleri ahırına kuran Kırtürk, oğluyla beraber sıvı organik gübre üretimine başladı.

Ürettiği organik sıvı gübreden kendi bahçesinde olumlu sonuç almasının ardından Türkiye'nin farklı illerine de deneme amaçlı gönderen Kırtürk, aldığı sonuçla üretimini arttırdı. "Eşe Gübre" markasını alan Kırtürk, organik gübreyi Türkiye'nin hemen her iline gönderir hale geldi.

Eşe Kırtürk, zeytin bahçesi için uygun organik gübre arayışıyla bu işe başladığını söyledi.

https://youtu.be/iAOB_ANhdug

İlk olarak solucan gübresi üreterek sektöre adım attığını ifade eden Kırtürk, ürettiği gübrelere çok fazla talep gelince işi büyütmek için KOSGEB'e başvurduğunu kaydetti.

Kosgeb Başvuru

KOSGEB'in girişimcilik kursunu bitirdiğini ve sunduğu projenin kabul edilmesinin ardından sıvı gübre üretme makinelerini alarak ahırına yerleştirdiğini belirten Kırtürk, şöyle devam etti: "Ürettiğim organik sıvı gübreyle ilgili Türkiye'nin dört bir yanına numuneler gönderdim ve ürünler üzerindeki etkisini objektif olarak değerlendirmelerini istedim. Bugüne kadar hiçbir olumsuz yanıt gelmedi ve gönderdiğim herkes benden fazla fazla ürün talep etti.

Şu an Türkiye'de her bölgeye ve ile ürün gönderiyorum. Ürünümün en önemli artısı sıvı ve organik olması. Sıvı gübre, özellikle yapraklı bitkiler için çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü. Damla sulamayla verildiğinde toprağın kirlenmesini önlüyor ve geriye atık kalmıyor.

"Kırtürk, şu an ayda ortalama 5 ton üretim yaptığını ve bunu "Eşe Gübre" markasıyla Türkiye'nin birçok iline gönderdiğini kaydetti. "Yurt dışına satışlara başlayacağız"

Açtığı sosyal medya sayfası sayesinde yurt dışında da ürününü tanıtabildiğini aktaran Kırtürk, "Yabancı ülkelerden sayfamıza çok fazla talep geliyor. Ama dil olmayınca maalesef anlaşamıyoruz. Yurt dışına ürün satmak için gerekli başvuruları yakın zamanda yapacağım. Gerekli izinler çıktığı an yurt dışına satışlara hemen başlayacağız. Bizimle çalışan distribütörler de yurt dışındaki talepleri topluyorlar." diye konuştu.

Youtube'dan video'yu izlemek için : https://youtu.be/iAOB_ANhdug