Düziçi'nde kuyumculuk yapan Adana Kuyumculuk, Alın Kuyumculuk, Can Kuyumculuk, Davarcı Kuyumculuk, Davarcılar(babacan) Kuyumculuk, Gezerler Kuyumculuk, Olcay Kuyumculuk, Şen Kuyumculuk, Şahin Kuyumculuk, Türkoğlu Kuyumculuğu bir araya getiren Düziçi Kuyumcular Birliği 5 yaşına girdi. 5 Yıl boyunca birlik ve beraberlik içinde olan tüm Düziçi esnaflarının örnek gösterdiği kuyumcular birliği, aralarında ki dayanışma ve saygıyla bu zamana kadar Düziçi halkının yanında olmayı başarabilmiştir.
Konuyla ilgili olarak Kuyumcular birliği başkanı Mehmet SAYIS beyle yaptığımız söyleşide bu birlikteliği nasıl sağladınız sorusuna, Tüm arkadaşlarımızın sağ duyulu bir şekilde davranması ve ortak kararlarla uyum için de hareket ediyoruz. Paranın egemen olmadığı, önceliğimiz vatandaşların ihtiyacını giderebilmek olduğu için bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Cumartesi günleri kapatıyorsunuz, tümgün veya öğlen vakitleri bunun nedeni nedir?
Ömrümüz dükkanın için de geçiyor, biraz da ailemizle zaman geçirmemiz gerekiyor bu vesileyle bu tedbirleri aldık. Kendimize zaman ayırdığımız zaman Mersine, Antep'e, Adana'ya, Antakya'ya yakın şehirlere 2-3 saatlik bir yolculukla varabiliyoruz. Bu gezilerde haftanın yorgunluğunu stresini atabiliyoruz. Tabii ki olağanüstü durumlarda anneler gününde, bayramlarda arkadaşlarla konuşarak çözüme ulaşıyoruz. Halkı zordurum da bırakmayacak şekilde planlı bir şekilde hareket ediyoruz. Meslektaşımız Mustafa DAVARCI'yı işyerindeyken yitirdik, çalış çalış nereye kadar onun da bize bir etkisi olmuştur. Çünkü yaşam dediğimiz bir nokta da bitiyor ve bunu da arkadaşlarımız iyi biliyor. Son olarak bu birlik ve beraberlikte arkadaşlarımın uyum için de çalıştığı için teşekkür ederim. Umarım bu birlik ve beraberliğimiz yıllarca sürecek” dedi.
Tüm esnaf arkadaşların gıpta ile baktığı bu birlik ve beraberliği çarşı esnafınında örnek alması daha iyi yaşam koşulları için ortak hareket etmesi gerekmekte çünkü Mehmet SAYIS beyin dediği gibi yaşam bir nokta da bitiyor ve paranın egemen olmaması gerektiği sözlerine katılmamak mümkün değil. Haber: Ersin Şimşek