AK Parti Osmaniye Milletvekilleri İsmail Kaya ve Mücahit Durmuşoğlu, Düziçi ilçe tarım ve orman müdürlüğünün yeni hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Düziçi ilçe tarım ve orman müdürü Soner Çerçi, 1989 yılında tahsis edilen fakat yapımına 2018 yılında başlanan yeni ilçe tarım ve orman müdürlüğü binası hakkında milletvekillerine bilgi verdi.
Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, '1989 yılında ilçe tarım müdürlüğü olarak tahsis edilmiş bir yer burası. 30 yıllık bir rüyaydı, ilçe için çok önemliydi. Sadece biz ilçe müdürlüğü değiliz: 2500 tane ÇKS (Çiftci Kayıt Sistemi)'ye kayıtlı çiftçimiz, 5000 tane hayvancılığa kayıtlı çiftçimiz var. Yaklaşık 800 tane gıda denetimi yaptığımız yer var. 10000 kişi yılda en az 5 defa buraya gelmek zorunda işlerinden dolayı.Onlar adına da teşekkür ediyorum. Burada rahat bir ortamları olacak. Geldiklerinde bekleme salonlarını göreceksiniz. Burada çayları, kahveleri olacak. Ben televizyonlarını kurduracağım. Ben bütün personeller adına teşekkür ediyorum. Bu ortam biraz doğal olsun istedik, biz bize olalım dedik. O yüzden arkadaşlarımız geldiler yardım ettiler. Dışarıdan kimseden yardım almadık. Çok teşekkür ediyorum onlara. Ve benim burada özellikle teşekkür etmem gereken bazı kişiler var onları söylemem lazım. Bina peyzajında, taşınmasında hiç bir kişi tutmadan, sırtlarında taşıdıkları için bütün odalarını temizledikleri için tüm personellere teşekkür ediyorum. Burada bazı üretici arkadaşlarımız var. Tıkandığımız yerde bizlere yardımcı oldular, onlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yüklenici firma Mehmet ALACA dedi ki müdürüm vekillerimizin bir talebi var bunu alalım ben yanarım müdürüm dedi. İlden gelen genel sekreterimiz Mustafa Bolat her telefonumuzda bize gereken destekleri yaptı. Ziraat odası başkanımız Ünal Köksal, il başkan yardımcımız hep destek oldu. Sayın Kaymakamımız da yola başladığımızda önümüzü açtı. İl müdürümüz, giden il müdürümüz İbrahim Sağlam çok destek oldu. Burayı da görmek isterdi.
Düziçi Belediye Başkanımız Alper başkanımıza yirmi telefon ettiysek yirmisinde de yardımcı oldu. Bütün ekipmanları ve elemanlarıyla destek oldu. Çok teşekkür ederim. Milletvekilimiz İsmail Kaya bize her konuda çiftçinin sıkıntılarıyla ilgili birebir destek oldu. Ne zaman bir şey söylediysek sayın vekilim dönüş yaptı. İsmail vekilime çok teşekkür ediyorum katılımları için ve bize destek oldukları için. Mücahit vekilimle yıllardan beri 2015 ten beri sürekli telefonlaşıyoruz. Hani bazı şeyler vardır birebir şahit olursun. Mücahit vekilim telefon etti. Dedi ki müdürüm, Faruk Celil'in yanına gidiyoruz, dosyaları hazırlayın dedi. Biz dosyaları hazırladık, gönderdik. Mücahit vekilim Faruk Celil'in yanından çıktıktan sonra bizim telefonlarımız hiç susmadı. Oraya bina başlıyormuş hayırlı olsun diyerek bütün genel müdürler telefon ettiler. Kendisine çok teşekkür ederim. 'dedi.

Osmaniye Ak Parti Milletvekili İsmail Kaya, Burada bir birliktelik, bir beraberlik var. İnşallah bu birlik ve beraberlik de Düziçi ilçemize yansıyacak ve yansıyor da. Belediye başkanıyla, sayın kaymakamımızın önderliğinde, bize bir şey düştüğünde Ankara'da iki milletvekili olarak buraya aktarılacak olan kaynaklarda ve burada hem ilçe müdürlüğü çalışanlarımızla, hem de tarımla uğraşan, ziraatla uğraşan hemşerilerimizin birlik ve beraberliği sayesinde, yani ilçemizin ne türlü sıkıntısı varsa el ele ilçemize en güzel hizmetleri getirmek için mücadele ediyoruz.
-Burada da güzel bir yapı oluşmuş, gayretli bir ilçe müdürümüz var, güzel bi hizmet binasına sahip olmuşsunuz. İnşallah Düziçi'li hemşerilerimize çok daha güzel alanlarda, daha nezih bir ortamda hizmet sunarsınız. Bu vesileyle; böyle bir binanın hizmete girmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Bize düşen, biz Ankara'dan ilçemize gelecek olan her türlü yatırımın sonuna kadar arkasındayız. Çok değerli vekilimiz Mücahit beyle beraber bakanlıklarda dolaşıyoruz. Özellikle burayla ilgili, İsmail abimi gördüm burada; bakan yardımcımızı getirdik Mustafa Aksu'yu buraya bir düve tesisi açmıştı. Yine farklı isimler biliyoruz buraya hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyen bir çok kişi var. İnşallah tarım ve orman bakanımızı da buranın açılışında misafir ederiz. Osmaniye'nin de hayvancılıkta çok daha ileri yerlere gelmesi için yine sayın vekilimizle bakanımızla görüşmelerimizi yapıyoruz.
-Kadirli'de kanatlı hayvanlarla ilgili çok önemli Şen Piliç bir tesis kurdu. İnşallah o tesis bakanlığında çok önemli katkılarıyla bu bölgeye çok büyük katkı sağlayacak. Sadece Osmaniye değil 250 km çapında çevre illere de çok önemli katkı sağlayacak. 2020 yatırım programında biz desteklemesini de verdirirsek, benim düşüncem Osmaniye ilinde de tavukçulukla ilgili en fazla faydalanacak olan yer Düziçi. Çünkü iklimi, şartları, oraya yakınlığıyla en uygun yer Düziçi olur diye düşünüyorum. Bölgemizin kalkınması adına biz üzerimize düşen ne varsa canla başla yaparız.

Osmaniye Ak Parti Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, 'Yaklaşık 31 yıllık bir beklentiye kavuşmanın heyecanını yaşıyorlar. Bu heyecana da bizi ortak etmek istediler ve davet ettiler. Ben davetleri için çok teşekkür ediyorum.
-Tabi bu binanın bir hikayesi var. Biz 2015 yılında milletvekili olduğumuzda Tarım İl Müdürümüz sayın İbrahim beye dedim ki; Osmaniye ve ilçelerimize neler yapabiliriz? Dedi ki; Sayın vekilim Düziçi'nin özellikle bir hizmet binasına ihtiyacı var. Biz dedi Düziçi Kaymakamlık binasında hizmet veriyoruz. Ancak hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyoruz ve çok eleştiriler alıyoruz. O yüzden öncelikli olarak bir hizmet binasına ihtiyacımız var dediler. Biz de peki dedik o zaman sayın bakanımıza gittik. Sayın bakanımıza Düziçi'nin bir hizmet binasına ihtiyacı var dedik durumu anlattık. Sağolsun yanımızda gerekli telefonu açtı ve Düziçi'ni 2016'da yatırım programına alıyoruz dedi. Biraz uzadı süreç belki ama bugün mutlu sona kavuştuk. Ben yüklenici firmaya da çok teşekkür ediyorum. Özellikle Mehmet Alaca bey sağ olsun, çok az bir iş kalmıştı onun inisiyatifini aldı.

Düziçi ilçe tarım ve orman müdürlüğü 3800 m2 alana 3 inşaa edilirken içerisinde 43 personel olmakla birlikte 10 veteriner hekim, 8 ziraat mühendisi, 2 gıda yüksek mühendisi çalışmakta.
Milletvekillerine, Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut, ilçe Kaymakamı Mutlu Almalı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Bolat, , il genel meclis üyeleri Hasan Çoban, Selahattin Torun, Fevzi Kamalı, Bünyamin Kazgı, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, Ellek Belediye Başkanı Abbas Yeşildemir, Böcekli Belediye Başkanı Sayın Doğan Öztürk, Atalan Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor ve çok sayıda üretici eşlik etti. Haber-Fotoğraf: Ersin Şimşek