DÜNYA ÇİFTÇİ KADINLAR GÜNÜ
Kim bu çiftçi kadınlar?Elleri toprak kokan anneler,hem annedir onlar hem çiftçi hem üreten,yorulmak nedir bilmeyen kadınlarımız...

Bildiğiniz üzere hepimiz tüketiciyiz ve ihtiyaçlarımız belki de gün geçtikçe artıyor. Bir düşünelim ihtiyacımız olan her şeye nasıl da kolay ulaşabiliyoruz değil mi? Hiç soframıza gelen ürünlerin bize gelene kadar ki sürecini merak ettiniz mi? Yada bir tabak yemek için yüzlerce kişinin çalıştığını belki de çalışmak zorunda olduğunu kaç kere düşündük? Çocuklarımıza emek kavramını ne kadar öğrettik ve en önemlisi farkındalık kazandırdık..
Çiftçi kadınlarımızın emekleri saymakla bitmez ve onlar çalışkan oldukları kadar da duygusal insanlardır. Bazı kaynaklardan gördüğümüz kadarıyla da çoğu bu mesleği, üreticiliği severek ve isteyerek yapıyor. Hem düşünün, bir insan mesleğini, yaptığı bir işi severse ortaya ne kadar güzel ve iyi şeyler çıkmaz mı? Bugün önümüze taze ve lezzetli tarım ürünleri geliyorsa bir çoğu kadın çiftçilerimiz sayesinde diyebiliriz. Bilirsiniz eviniz de küçük bir çiçek bile yetiştirseniz o sizden ilgi ister ve bu kadınlar tek bir çiçek değil koskoca bir arazide bin bir çeşit sebze meyve üretiyor. Onlara harcadığı ilgiyi biraz olsun anlamışsınızdır.Gerçekten işleri çok zor.O yüzden ne yapıyoruz ? Her yıl 15 EKİM' de Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü kutlayıp onları bu özel günde anıyoruz. Hiç unutmamamız gerektiğini de anlamış oluyoruz.Biraz geniş düşünürsek ülkelerin ekonomisi tarımla başlıyor. Güçlü ülke güçlü tarıma sahip olan ülkedir.Ve Anadolu'da hiç bir kadın tarih boyunca pasif kalmamıştır.Her zaman hayatın merkezinde yer almıştır.O yüzden hep bir minnet borçluyuz.Siz de kadınlarınıza,toprağınıza,vatanınıza sahip çıkıp koruyun..
Ne demişler ‘Kadınlar insandır,biz insanoğlu’..
Melek ÇİMEN