Osmaniye’nin doğa güzellikleriyle ünlü Dumanlı yaylası ’nda, yeşil, sarı ve kahverengi tonlarının harmanlandığı manzarasıyla sonbaharda ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunuyor.

Düziçi merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta yer alan Dumanlı Yaylası ’nda, hazan mevsiminin son günleri yaşanıyor.

Yeşil, sarı ve kahverengi tonlarına bürünen orman içerisinde dolaşan ziyaretçiler, güzel manzara eşliğinde doğada temiz hava alma imkanı buluyor.

Günübirlik ve konaklamak için gelen yüzlerce ziyaretçi, doğanın büyüleyen güzelliğini fotoğraf makinesi ve cep telefonu kameralarıyla kayda alıyor.

Tatilciler, stresten uzakta kuş seslerinin hakim olduğu doğada yürüyüş ve piknik yaparak keyifli vakit geçiriyor.

Sonbaharda renk cümbüşünün yaşandığı doğa harikası alanları, 2 günde yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

https://youtu.be/jcjmLWpEiNU

Dumanlı yaylasında bulunan kayın ormanları, yurt içinden ve dışından gelen fotoğraf tutkunlarının da gözde mekanı oluyor. Fotoğrafçılar, bölgede güzel fotoğraflar çekebilmek için uzun süre çalışma yapıyor.

"Akdeniz bölgesinde böyle bir güzergah Allah’ın lütfu"

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan ailesiyle birlikte Düziçi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve Gaziantep Gazi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün düzenlemiş olduğu yürüyüşe katıldı.

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, AA muhabiri Ersin Şimşek 'e yaptığı açıklamada, Akdeniz'in en özellikli mekanında bulunmaktayız. Tozlu yurt, Dumanlı yayla bölgesi öyle güzel bir coğrafya ki meşe, çam ve kayın ormanlarının iç içe olduğu bir bölge. Akdeniz'de bildiğim kadarıyla ender görülen kayın florasına sahip.

Kayın genelde Karadeniz, Akdağmadeni Yozgat bölgesinde olan bir ağaç çok özellikli bir ağaç olduğunu ifade eden İlhan, Kayın doğayı, havayı temizleme özelliği çok yüksek olmasıyla birlikte doğaya oksijen verdiğini Akdeniz'de böyle bir güzergah, böyle bir bölgenin bulunması çok büyük bir lütuf Allah'ın büyük bir lütfu olduğunu belirtti.

Yıllardır Yürüyüş Yapılıyor

Kaymakam Turgay İlhan açıklamasının devamında, “bu coğrafyada düzenli olarak doğa yürüyüşü, doğa sevdalısı arkadaşlarımız yıllardır bu yürüyüşü yapıyor. Bizde bu yürüyüşe katılmaktan çok memnuniyet duyduk. Önemli olan ormanlarımızın güzelliğini keşfetmek, sağlıklı yaşamla birlikte dostluklarımızı genişletmek, hayatı ama bunun yanında da ormana sahip çıkmak gerektiğini doğa yürüyüşcüsü dostlarımız bunların hepsini bir arada gerçekleştiriyor. Ben çok teşekkür ediyorum böyle bir etkinlik düzenleyen arkadaşlarımıza İnşallah önümüzdeki yılda da daha geniş bir çerçevede yapmayı düşünüyoruz.” Diye konuştu. Haber: Ersin Şimşek