AK Parti Yerel Seçim Oy Kaybını Değerlendiriyor: İşte Anket Sonuçları ve İlerleyen Süreç AK Parti Yerel Seçim Oy Kaybını Değerlendiriyor: İşte Anket Sonuçları ve İlerleyen Süreç

AK Parti Osmaniye Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, belgeselin çok etkileyici ve özel kurgulanmış olduğunu belirterek, içerikte kullanılan her delilin ve yorumların uluslararası kuruluşların temsilcileri, İsrailli insan hakları savunucuları veya eski askerler tarafından anlatıldığını ve bu nedenle tartışmaya mahal vermeyecek kadar somut, gerçek ve hakikati ifade eden veriler toplandığını ifade etti.
Derya Yanık Kanıt Belgeseli Gazze'deki Savaş Suçlarını Tescilliyor (2)AK Parti Osmaniye Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, belgesel gösteriminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Yanık, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ve belgeselde emeği geçenlere teşekkür ederek, Kanıt'taki dokümanların tarihe not düşülmesi ve Uluslararası Ceza Mahkemesindeki (UCM) davada, gazeteciler tarafından yerinde toplanan delillerin kullanılması açısından da önemli olduğunu vurguladı.
Yanık, şu değerlendirmelerde bulundu: "Davanın ilk duruşmasında Anadolu Ajansı tarafından çekilen görüntüler birincil deliller olarak kullanıldı, belgesel bu anlamda tamamlayıcı bir niteliği oluşturmuş olacak. Gözlerim dolarak izledim. Çok etkileyici ve çok özel kurgulanmış bir belgesel. İzleyenler görecektir, içerikte kullanılan her delil ve yorumlar, uluslararası kuruluşların temsilcileri, İsrailli insan hakları savunucuları veya eski askerler tarafından anlatılanlar, dolayısıyla bu anlamda hiç tartışmaya mahal vermeyecek kadar somut, gerçek ve hakikati ifade eden veriler toplanmış. Ben çok etkilendim. Önemli bir tarihi sorumluluğu yerine getirmiş oluyoruz."
Derya Yanık Kanıt Belgeseli Gazze'deki Savaş Suçlarını Tescilliyor (3)Filistinlilerin yanında olduklarını her fırsatta söylediklerine işaret eden Yanık, Türkiye'nin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını söyledi.

Muhabir: Mustafa Düzenli