Bu durumun merkezinde yer alan isimlerden biri de Cübbeli Ahmet Hoca. Ustaosmanoğlu'nun kendisini işaret ettiğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, istediği desteği alamamıştı.

Şimdi ise, cemaatin başına geçen Hasan Kılıç'ın liderliğiyle devam eden tartışmaların ortasında Cübbeli Ahmet Hoca'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Bir video yayınlayarak cemaatin ileri gelenlerine çarşamba akşamına kadar süre veren Cübbeli Ahmet Hoca, "Eğer beni Hasan Efendi Hocamızla görüştürürler ve ona Rabıta konusundaki şikayetlerimi aktarmama, aldığım cevabı da paylaşmama izin verirlerse susacağım" şartını sundu.

Düzensiz göçmenlere İçişleri'nden 'Kalkan'! Düzensiz göçmenlere İçişleri'nden 'Kalkan'!

Cübbeli Ahmet Hoca, kaydettiği videoya "İsmailağa'ya son ihtar!" başlığını ekleyerek, şunları dile getirdi: "Bildiklerimi söyleyince bazıları insan içine çıkamayacak. Köprüden önce son çıkış! Çarşamba 22:30'a kadar bu teklifim kabul görürse susacağım, değilse onlar düşünsün!"

Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu çıkışı, İsmailağa Cemaati içerisindeki liderlik krizine dair daha fazla tartışmayı körükleyebilir ve cemaat içerisindeki dengeleri değiştirebilir. Konunun gelişmeleri merakla bekleniyor.

Editör: Resul Özdil