Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Başkanı Ali Cihangir, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın yaptığı saldırıyı kınayan açıklamalarda bulundu.


CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, Muharrem Sarıkaya'nın, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'le yaptığı röportaj sırasında, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir'e tokat attığına ilişkin saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.


Yapılan saldırının meslek etiğine uymadığını belirten Cihangir, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi,
“Muharrem Sarıkaya'nın bir basın emekçisi meslektaşımıza yaptığı ahlaka, vicdana ve insan onuruna sığmayan hareketini şiddetle kınıyor, Muharrem Sarıkaya'yı bugün itibarıyla meslektaşımız ve 'gazeteci' olarak tanımıyoruz.

Kameraların önünde insan hakları ve emek savunuculuğu yaparken kamera arkasında emekçi bir görevliyi tokatlaması herkes gibi bizlerin de yüreğimizi sızlattı.

Gazeteci meslektaşlarımız görevlerini icra ettikleri sırada her an cahil insanlar tarafından şiddet görme potansiyeline sahipler lakin, bu şiddetin stüdyo içerisinde yine kendisinin yolundan geçmiş olan bir sözde gazeteci tarafından uygulanması bizi derinden üzdü.

Şiddetin her türlüsünü şiddetle reddediyor, şiddete uğrayan meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.” CGC Basın