2023 yılında yapılacak genel seçimler için CHP'den Osmaniye Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan Halil Dallı, gazetemizi ziyaret etti. Sabır Gazetesi imtiyaz Sahibi Ersin Şimşek’e açıklamalarda bulunan Dallı,” İktidara geldiğimizde sorunların %60’ı kendiliğinden çözülecek” dedi.

Halil Dallı, Biz iktidara geldiğimizde sorunların %60 kendiliğinden çözülecek. Ülkeye adalet getireceğiz. Şu an liyakat sorunumuz var, eğer eğitimli, bilgileri kişileri göreve getirsek ülkedeki çoğu sorun düzelecek. Milletvekillerinin üstüne düşen görevleri yapmak zorunda olduğunu belirten Dallı, Bütün Osmaniye genelindeki partili, partisiz herkesin oyuna talip olarak seçim hazırlıklarımız devam ediyor. Adaylık açıklamalarımızdan sonra da her zaman sahada olacağız. Bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın.

Halkımıza kendimizi tanıtıyoruz.

Kesinlikle halkın talepleri doğrultusunda bir aday profili çizdiğimi düşünüyorum. Vatandaşın tepkisi en azından olumlu. Cumhuriyet Halk Partisi şu anda iktidar hazırlığı yapan bir parti. Bu iktidar hazırlığı içerisinde de şu andaki aktif sayıdan daha fazla milletvekili için hep birlikte mücadele edeceğiz.

Siyaset uzun soluklu bir şey. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi iktidara giderken birçok konuların artık sahada daha çok çözülebileceği bir süreçteyiz.

Gazeteci arkadaşlarımızın abimizin bir sözü var. Önce kendine yatırıp sonra kentine yatırım diye söylemişti. Önce kendimize yatırım yaptık. Şimdi kentimize de ülkemize yatırımlarımızı yapacağız.

Millet İttifakı'ndan ve altılı masadan halkın beklentisi çok fazla.

halil-dalli-sabir-gazetesi
halil-dalli-sabir-gazetesi

Son bir yıl içerisindeki çözüm önerilerimiz iktidar tarafından uygulanmaya başladı ve bunu halkımız gördü. Şu anda muhalefetteyken bu kadar icraat yapan bir ana muhalefet partisinin iktidarda neler yapabileceğini hep birlikte göreceğiz.

Milletvekilliği kavramını biz çok yitirdik. Yani milletvekilliği kavramı konusunda birazcık konuşmamız gerekir diye düşünüyorum. Çünkü biz milletvekiline ulaştığımız zaman sadece bir torpil için bir milletvekiline ulaşma alışkanlığından vazgeçip bölgemizin, mahallemizin veya ilimizin sorunlarını iletebileceğimiz bir makam haline tekrar getirmek zorundayız. Çünkü bireysel ihtiyaçlardan ziyade sosyal ihtiyaçları karşılanması lazım. İfadelerini kullandı.

Halil Dallı Kimdir?

Osmaniye ili Kadirli ilçesi Çınar köyü 1985 doğumludur. 6 çocuklu olan bir ailenin en küçük çocuğudur. Babası Mehmet annesi ise Devran Dallı’dır. Cumhuriyet ilkokulu Kadirli Ortaokulu ve Kadirli Lisesini tamamladıktan sonra ;

2002-2007 Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tamamlamıştır.

2014-2015 Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi almıştır.

2018-2020 İstanbul Rumeli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İş Güvenliği Tezli Yüksek Lisans eğitimi almıştır.

2020-Halen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği Doktora Programı devam etmektedir. Çalışma Hayatına;

2005-2013 yılları arasında Fizik Öğretmeni ve eğitim kurumu müdürü olarak çalışmıştır.

2013-Halen Eğitim sistemi sıkıntıları dolayısıyla sektör değiştiren HALİL DALLI İş Güvenliği Uzmanı, Yüksekte Çalışma Eğitmeni, Yangın Eğitmeni ve Baş Denetçi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 2021 yılın HD Akademi Eğitim ve Danışmanlık Kurumunu kurarak İş Sağlığı ve Güvenliği danışmanlığı ile bölgede faaliyetlerine devam etmektedir. Halil DALLI evli ve 2 çocuk babasıdır.