Restoran, 1 porsiyon iskenderi 480 lira olarak fiyatlandırırken, etin biraz daha bol olduğu versiyon için ise 725 lira talep ediyor. Bu fiyatlar, vatandaşlar arasında büyük bir tartışma ve isyan dalgasına yol açtı.

Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip Antalya'nın iç sularında kaçak balık avına dronlu takip

Yüksek enflasyon ve kırmızı et fiyatlarındaki artışlar, restoranların fiyat politikalarını da etkilemeye başladı. Şehrin ünlü restoranlarından birinin menüsünde yer alan fiyatlar, özellikle 1 porsiyon iskenderin 480 liradan satıldığı bilgisinin paylaşılmasıyla dikkat çekti.

Restoranda, etin biraz daha bol olduğu 1 porsiyon iskender için 725 TL, 1.5 porsiyon iskender için ise 650 TL talep ediliyor. Ayrıca, köz patlıcan ilavesi için 60 lira, meşrubatlar içinse 60 lira gibi yüksek fiyatlar belirlenmiş.

Bu yüksek fiyatlar, vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu ve sosyal medyada geniş yankı buldu. Özellikle ekonomik zorluklarla boğuşan birçok insanın bu fiyatları karşılayamayacağı düşünülüyor.

Olay, ülke genelindeki enflasyon ve ekonomik zorluklarla ilgili daha geniş bir tartışmanın parçası haline gelirken, vatandaşlar ve işletme sahipleri arasında fiyatlandırma konusundaki hassasiyetlerin arttığı görülüyor.

Editör: Resul Özdil