Düziçi ilçe tarım ve Orman Müdürlüğü bayan çiftçilere salamuralık zeytin ve turşu yapımı konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde zeytin hasadının başlamasının ardından Düziçi ilçe tarım ve Orman Müdürlüğü personellerince bayan çiftçilere salamuralık zeytin ve turşu nasıl yapılır eğitimi verildi.

https://www.youtube.com/watch?v=lJSUJutvU_w&ab_channel=Sab%C4%B1rGazetesi

Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan burada yaptığı açıklamada, Düziçi’nde üretilen ve birinci seçilen salamuralık zeytin avuçlarımın içinde. Bana göre Dünya’nın en kaliteli hem salamuralık hem yeşil hem de yağlık zeytin Düziçi’nde yetiştirilmektedir. Büyük emeklerle yetiştirilen bu zeytin Türkiye çapında Düziçimiz hem zeytinyağı konusunda hem de salamuralık siyah zeytin ve salamuralık yeşil zeytin konusunda hak ettiği yere gelecektir diye düşünüyorum. Bu konuda İlçe tarım müdürlüğümüz, ziraat odamız, vatandaşlarımız yoğun bir çalışma içerisindedir. Bu yıl ki hasadın hayırlara vesile olması, ürünün bol, kazancın bol olmasını diliyorum ifadesini kullandı.

Bilgilendirme toplantısına Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan’ın yanı sıra Düziçi Belediyesi başkan vekili Ünal Çevik, Düziçi ilçe tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Düziçi Ziraat Odası Başkanı Ünal Köksal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer Yıldırım katıldı. Haber: Ersin Şimşek