Düziçi Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinden Belediye Başkan Adayı olan ittifak nedeniyle genel merkez tarafından adaylıktan çekilen İsmet Topal, Cumhuriyet caddesinde bulunan Çarşı Dönerde yerel basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Topal yaptığı konuşmada, 'Türkiye’de ilk örneklerine 19. yüzyılda rastlanmasına rağmen, yerel basın, nitelik ve işlevleri bakımından sürekli tartışma konusu olmuştur. 1860’lardan itibaren resmî olarak çıkartılan yerel gazeteler, Meşrutiyet’in ilanından Cumhuriyet sonrası döneme kadar büyük ölçüde devlet desteğiyle ayakta kalabilmiştir.
Yerel basının gelişimi, çok partili dönemle birlikte inişli çıkışlı bir seyir izlemiştir. 1980 sonrası ekonomide liberalleşme, yerel basında güçlü örneklerin ortaya çıkmasını sağlasa da, resmî İlan ve reklâm gelirlerinden yaşamlarını idame ettirmektedirler. İnternetin yerel gazeteler için sunduğu fırsatlardan imkanlar ölçüsünde yaralanmaktadırlar.
Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde sivil toplum dinamiklerinin önem kazanabilmesi açısından medyanın etkisi ve gücü son derece önem kazanmaktadır. Bu bağlamda, medyanın sivil toplum dinamiklerinin ve kamuoyu oluşmasında vatandaşlarımıza duyurulmasına aracı olup toplumu aydınlatmaktadırlar.
Özellikle yerel demokrasinin gelişmesinde ve sivil toplum kuruluşlarının seslerini kamuoyuna duyurabilmesinde yerel basın iyi bir rol oynamakta, sivil toplum kuruluşlarının yerel basın ilişkilerine de ışık tutmaktadır. Yerel basınımıza İlçemizin,Tarhi, kültürel ve sosyal açıdan gelişmesine çok büyük katkıda bulunmaktadır.
Sivil toplum kuruluşları ve yetkililerimizin yerel basınımıza sahip çıkması ve onlara destek vermeleri gerektiğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Şahsım ve derneğimiz adına; Sivil toplum kuruluşu başkanı olarak ve aday adaylığımdan başlamak üzere adaylığım süresince beni yalnız bırakmayan bana her zaman desteğini esirgemeyen,bütün yerel basınımızın temsilcilerine ve bütün vatandaşlarımıza, huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ediyorum. ifadelerine yer verdi. Haber: Ersin Şimşek