Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner yaptığımız canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Öner yaptığı açıklamalarda, Yol yapmaya devam ediyoruz, bu ilçede asfaltlanmamış parke taşı döşenmemiş yolumuz kalmayacak. ilçemizde yaylacılık var ve biz daha da geliştireceğiz ulaşımın olmadığı yerde yaylacılıkta olmaz. Yayla turizmi de olmaz dumanlı yaylasını kullanan 20 bin vatandaşımız var.

Orası yapılıyor, burası yapılmıyor şeklinde eleştiriler doğru değil. Yayla yolunu da yapacağız, her yeri yapıyoruz bir yıl içerisinde 99 bin m2 parke asfalt döşedik hala da yapmaya devam ediyoruz.

Seyyar satıcılara müdahale ediyoruz ama Türkiye işsizlik oranı çok yüksek insanlar şirketler durunca eve gelmek zorunda kaldılar. bu yüzdende işsiz sayısı Düziçinde arttı. 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişimi oldu. burada da işini kaybeden insanlarımız oldu. Olaylara insani tarafından bakmak istiyorum evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar.

Yöresel ürün pazarı, hemde sebze hali bunun yanında soğuk hava deposu kurmak istiyorduk. Tarım bakanımızın bir projesi var tarım bakanıyla Düziçi belediyesi ortak proje yapıyoruz. Yaklaşık maaliyetin %20 lik kısmını düziçi belediyesi %80 lik kısmını da tarım bakanı karşılıyan bir proje.

Osmaniye belediyesi otogarına şehiriçine düziçi dolmuşlarının girmesini istemiyordu biz valimize ricada bulunduk, bu sorunun çözümü için çaba sarfediyoruz.

Ramazan ayında 6 bin adet paket dağıttık bunun bin tanesi hediye çeki şeklindeydi. Gelecek yıl daha fazla hediye çekine dönüştürmek istiyorum.

Yeni bir belediye yapacağız. Binada engellilerin girişi, çıkışı, asansörü hepsi hesap edilecek herkesin daha rahat kullanacağı bir belediye olacak. çünkü belediye halkla çok ilişkisi olan bir kurum onun için her alandaki insan kullanmalıdır ayrı itfaiye müdürlüğü ayrı garaj müdürlüğü cenaze işleri müdürlüğü kuruyoruz bunun gibi yeni müdürlüklerimizde olacak Düziçi büyüyor büyümeye bizde ayak uyduracağız.

Mozaik alandaki bir bölüm Ökkeş Namlı tarafından kamulaştırılmıştı. Bizde kamulaştırmaya devam ediyoruz. Bir tane parsel kaldı onu da aldıktan sonra mozaik müzesini yapılmasında herhangi bir engel kalmayacak ama buraya fon bulmamız lazım, para bulmamız lazım, inşallah önümüzdeki günlerde kapalı mozaik müzemizi Düziçine kavuşturmuş olacağız.

Türkiye de ki bir çok belediye suyu internet üzerinden almaz yakın zamanda internetten su ödeyemeyeceğiz ama belki gelecekte olabilir.

Bir milyon kırk beş bin tl teleferiğe taksit ödüyoruz 9 yıl boyunca da ödemeye devam edeceğiz. üst istasyonda 3 tane restoranımız olacak çarşı projemiz var çarşı yapmayı planlıyoruz . Ersin Şimşek