Aşıklar ve Karacaoğlan Gecesi

Karacaoğlan Kültür ve dayanışma derneğinin düzenlediği Aşıklar ve Karacaoğlan Gecesinin 6.sı Düziçi Kültür merkezinde gerçekleşti.

Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alper Öner, Türkü bilmeyen Türk'ü bilmez. Ben Türk milliyetçisi bir adamım. Bu ülkeyi çok seviyorum ama bu ülkenin temel değerleri var ve bu değerlere sahip çıkmak boynumuzun borcu. Bu değerlerden bir tanesi de bizim ozanlarımız, türkümüz, sazımız, sözümüz. Onun için hep birlikte el ele yavrularımızı, gençlerimizi özendireceğiz sonra da sazın sözün bizim duygularımızı, kahramanlıklarımızı, zaman zaman hasretimizi, özlemimizi, sevincimizi anlatan bir olgu olduğunu unutmamız gerekir. Onun için bizim bu değerli geliştirip, gençlerimize özendirmemiz gerekir. Ben çocukluğumdan beri bağlama çalmayı çok seven fakat sonraki yıllarda zaman bulupta bu işe fazla kafa yormayan bir insanım. Ben bağlamayı, türkülerimizi çok seviyorum. Gençlerimizin de sevdirilmesi özendirilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım, yanınızda olacağım, destekçi olacağım, sizlerden de bu katkıyı bu desteği esirgememenizi istiyorum. Değerli ozanlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bir daha ki ay bu salonda oturacak yer kalmayacak söz veriyorum. " sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Aşıklar ve Karacaoğlan gecesinde Aşık Dursun YEŞİLOĞLU, Aşık Ali DEMİRCİ, Ozan ÇOBANOĞLU, Tahir ERDOĞDU, Aşık İsa, Şair Ahmet İPEK, Yusuf KÜLTÜROĞLU, Yahya GÜRZ, Mehmet HARTLAP, Ali KÖŞKER, Mehmet KESKİN, Ahmet CUMA, Dert OZAN'ın türkü ve şiirleriyle izleyenlere güzel bir gece yaşattı.

Geceye Düziçi Belediye başkanı Alper Öner'in yanı sıra İl genel meclis üyesi Hasan ÇOBAN, belediye meclis üyeleri ve bazı vatandaşlar katıldı. Haber-Foto: Ersin ŞİMŞEK