Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada bir hafta 6 hırsızı yakaladı. Gece gündüz demeden çalışan emniyet güçleri suçluyla mücadele etmeye devam ediyor.

Emniyet'in "haber merkezi" gece gündüz nöbette

Haftanın 7 günü 24 saat iş başında olan ve aynı anda birçok ihbarı değerlendirip sistem üzerinden gerekli birimlere ileten mobeseleri inceleyen haber merkezi, teknolojik imkanları da etkin şekilde kullanarak ekiplerin olaylara en kısa sürede müdahale etmesi için adeta zamanla yarışıyor. gelen ihbarları değerlendiren polisler, bunları anında sistem kayıtlarına girip adeta mesleklerinin kendileriyle bütünleştirdiği telsizlerle de ekipleri bilgilendirerek olay yerine ulaşmalarını sağlıyor.

Olaylara müdahaledeönemli rol oynuyorlar

Sadece ihbarlarla ilgilenmeyen ekipler, kent geneline kurulmuş çok sayıda kamera sayesinde elde edilen görüntülerle de suç ve suçluyla mücadelede meslektaşlarını yönlendirip olaylara müdahalede önemli rol oynuyor.

Düziçi’nde son günlerde ikamet ve iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olayları karşısında Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yaptığı çalışmalar neticesinde uzunbanı mahallesinde ticaret merkezinden üç bin liraya yakın çalınmasın ardından polis’e haber verildi. 48 saat kamera görüntülerinin incelemesinin ardından şüpheli Ö.P. yakalandı. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir evden 13 bin lira çalınmasıyla ilgili G.G. gözaltına alındı.

Ekipler, Yeşilova Mahallesi'nde bir iş yerinden hırsızlık iddiasıyla ilgili de M.K'yi yakaladı.Yakalanan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Haber: Ersin Şimşek

düziçi polis emniyet müdürlüğü