Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde kurulan Düziçi Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Derneği genel kurulu gerçekleştirildi.

Dernek binasında gerçekleşen 1. Olağan genel kurul toplantısına dernek üyeleri katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı İsmet Topal yaptı. Topal yaptığı konuşmasında; “Derneğimizin 2022 yılı Şubat ayında kuruluşundan bu yana, derneğimize, emeği geçen, hizmet eden herkese buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan bütün üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Yoğun ilgiden dolayı da çok memmun oldum Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Daha sonra divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Adnan Şahin, Divan Başkan Yard. Mehmet Ceylan, Yazmanlığa Bilal Temel seçildiler. Tek liste halinde yeni yönetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Yönetim kurulu asil üyeliklere, İsmet Topal, Üzeyir Kekik, Halil Oğulcan, Adem Kadıl, Halil Torun, İbrahim Kalencik ve Saim Kırtürk Seçildiler. Denetim Kurulu Asil Üyeliklere, Adnan Şahin, Mehmet Ceylan ve Ali Onuş Seçildiler ve Üst Kurul Delegelikleri Nede, İsmet Topal, İbrahim Kalencik ve Adnan Topaloğlu seçildiler.

Teşekkür konuşması yapmak için, söz alan, Dernek Başkanı İsmet Topal; “Değerli arkadaşlarım, Dernek yönetimi olarak, Tarımın, hayvancılığın ve arıcılığın gelişmesi ve geliştirilmesi için, bizden desteğini esirgemeyen, TAHAP genel başkanımız Sayın Mustafa Sarıoğlu ile sürekli görüşerek, piyasadan en az % 40 indirimli olarak, arıcılarımıza bahar besleme şekeri getirerek, ilçemizde yaklaşık 130 arıcımızın faydalandığı bahar besleme şekerini ucuz olarak dağıtımını sağladık. Bizlere verdiği desteklerden dolayı, TAHAP genel başkanımız Sayın Mustafa Sarıoğlu'na ve yönetimine sonsuz teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. İl Tarım Müdürlüğümüzden verilen, besleme şekerimizi yönetimdeki bir arkadaşımızı pikapla göndererek, ilçemize getirerek arıcılarımıza teslim ettik. Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından arıcılık kursu verilmesi sağladık, yaklaşık 25 kişi arıcılık kursunu tamamlayarak belgesini aldılar, genç arıcı proje çalışmalarımız ve hibe desteği Proje çalışmalarımız yapılacaktır. Dernek yönetim kurulu üyeleri olarak, Arıcılarımıza ucuz petek getirerek ucuz malzeme temini sağladık, bu yönde çalışmalarımız devam etmektedir. Genç arıcı projemizle ilçemizdeki yeni arıcılarımıza Göksün bölgemizden yer temin edilmiş ve her türlü destek verilmiştir. Biz Düziçi TAHAP olarak inşallah faaliyetlerimize, Tarımın bileşenleri olarak, bizler büyük bir aileyiz, iyi ve kötü günlerinde ailelerimizi bu güne kadar, hiç bir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” diyerek konuşmasını noktaladı. Haber: Fatma Şimşek