AFAD DÜZİÇİNDE EĞİTİM VERDİ

Osmaniye İl AFAD Müdürlüğü, Düziçi Halk eğitim merkezinde düzenlediği 2. seviye eğitimde, gönüllülere, başta deprem olmak üzere afetlerde yapılması gerekenleri anlattı. 

"Afetle mücadelede ilk bilgi ve kavramlar, yapısal riskler, toplanma ve buluşma yerleri, yaşanan mekanlarda risklerin azaltılması, acil durum çantası hazırlanması, afet sırasında doğru davranış şekilleri, afet bilinci kültürü, çevredeki riskler" hakkında bilgiler verildi.

Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, 'Gönüllülük ve faydaları, afetlerle gönüllülük, kamuda gönüllülük ve AFAD gönüllülük sistemi hakkında bilgiler vererek AFAD Gönüllülerinin katkılarıyla afetlerin getireceği maddi ve manevi zararı en aza indirmeyi ve toplumu daha dirençli hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Serhat Bulut, Osmaniye genelinde 153 Gönüllüsü olduğunu, bu sayının her geçen gün artacağına inandıklarını” ifade etti.

Afad Uzmanlarından Ramazan Tıraş, Enkazda arama-kurtarma tekniklerini uygulamalı olarak gösterip, kurtarma araç ve makinelerin nasıl çalıştırılıp kullanılması gerektiğini anlattı.

Kurtarmada kullanılan ipler ve düğümler ile üst katlardan ve kuyudan kurtarma tekniklerini afad uzmanları Rasim Kol ve Metin Karadağ tarafından iplerin nasıl bağlanacağını uygulamalı olarak gösterdiler.

Afad Afet ve acil durum çantasının içerisindekiler ile kimyasal biyolojik radyolojik ve nükleer saldırılar sırasında yapılması gerekenlerin gösterildiği eğitimlerde, depremden önce kamu kurumlarının aldığı önlemlerin yanı sıra vatandaşların alacağı tedbirlerin de büyük önem taşıdığını ifade eden uzmanlar, öncelikle kendilerini ve ailelerini korumak isteyen vatandaşların deprem öncesinde alabileceği basit ancak hayati önlemler bulunduğunu kaydetti.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Çoşkun'un büyük önem verdiği Afad gönüllülüğü eğitim programına Düziçi Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, Merhamet Teşkilatı İnsanı Yardım Derneği, Osmaniye Beşir Derneği üyelerinin gönüllü olarak  2. seviye eğitim programına katıldılar.

Uzmanlar, Havaların düzelmesinin ardından pratik eğitimlere başlanacağını, kentsel arama ve kurtarma, doğada arama ve kurtarma, akarsu ve selde arama kurtarma, basın ve halkla ilişkiler gibi konularında AFAD ekipleri ile koordineli çalışarak, afet ve acil durumlardaki müdahale faaliyetlerini yürütme beceri eğitimi verileceğini belirtti. Ersin ŞİMŞEK

https://www.facebook.com/sabirgazetesi/posts/557608668418533