2019-2020 Eğitim - Öğretim yılı Açılış töreni Düziçi İrfanlı İlkokulunda İlköğretim Okulunda yapıldı. Düzenlenen törende ilköğretim öğrencilerinden şiir, halk oyunları ve çeşitli gösteriler düzenlendi. Açılışta konuşan Düziçi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali DURMAZ, "2019-2020 eğitim öğretim yılına ilçemizde 84 okulumuz,20583 öğrencimiz,1300 öğretmenimizle başlamış bulunuyoruz.
Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında lise yerleştirme sınavları sonucunda toplam 216 öğrencimiz Fen,Sosyal ve Proje Anadolu liselerine yerleşmiştir. Ayrıca Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre 2 yıllık yüksek okullara yerleşmiştir. Emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlerimize ayrıca velilerimize teşekkür ederim.
İlçemizde geçtiğimiz eğitim öğretim yılında halk eğitim merkezimizde 190 öğretmen ve usta öğretici tarafından 7869 öğrenci ve kursiyerimize eğitim verilmiştir.
Bu eğitim öğretim yılı faaliyete geçecek olan 4 adet 24 derslikli ilköğretim ve 1 adet anaokulumuz tamamlanmış olup Ellek beldemize 1 orta okul ilçe merkezinde 1 orta ve 2 ilkokul tamamlanmış olup öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.
2019-2020 eğitim öğretim yılı 5000 öğrencimiz taşıma kapsamında olup,taşımalı öğrencilerimize verilecek olan öğle yemeği öğretmen evimiz tarafından verilecek olup gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır.
Sayın veliler; eğitimin sağlam temeller üzerinde kurulmasına ve kişilerin ileri yaşlardaki başarılarına ilköğretimin önemi bilimsel olarak kanıtlanmıştır.Çağımızda bilgi hem çok çeşitlendi,hem de ulaşılması çok kolay hale geldi. Hızla gelişen ve değişen dünyada yaşıyoruz. Teknoloji ve iletişimin gelişmelerini olumlu değerlendirip,olumsuzluklardan uzak kalabilmek iyi bir eğitimle sağlanır. Gelecek eğitimle biçimlenecektir. İşte bugün hep birlikte öğrencilerimize eğitim kapılarını açıyoruz.
Bizler onları kucaklarken,sizleri de yanımızda görmek istiyoruz. Öğrencilerimizin başarısında maddi ve manevi desteğiniz onları motive edecek ve başarılarını yükseltecektir.
Sevgili öğrenciler:
Sizler okullarımızda kişiliği gelişmiş,ilke ve hedefleri olan,çağdaş,bilgili,küçüklerini seven ve koruyan,büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetişiyorsunuz.Sizlerin başarısı sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil Dünyanın başarısı olacaktır. Eğitim ve öğretim sizin de bu gelecekte yer almanızı sağlayacaktır.Öğrenimin sadece okulda bitmediğini ömür boyu sürdüğünü aklınızda tutarak eğitim ve öğrenimin her fırsatını değerlendirmelisiniz.Bütün bu amaçlarımıza ulaşabilmenin yolu,Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi 'Tek bir şeye ihtiyacımız vardır;çalışkan olmak'.
Bu bilinçle yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilerimize ve ilçemize başarı,sevgi,mutluluk dolu günler getirmesini diler saygılarımı sunarım." dedi.
Etkinliğin sonunda 1.sınıfa yeni başlayan öğrencilere karanfil hediye edildi. Haber-Fotoğraf: Ersin ŞİMŞEK