Düziçi Sabır gazetesi imtiyaz sahibi Ersin Şimşek, Osmaniye İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyunlu, Önceki dönem Düziçi Memur-sen Başkanı Ökkeş Emirler ve Düziçili iş adamı Turgut Kararmaz, 112 Acil Çağrı Merkezi müdürü Guddusi Arık'ı makamında ziyaret etti.

Düziçili grubu makamında karşılayan, Guddusi Arık 112 acil çağrı merkezi hakkında açıklama yaptı. Arık açıklamasında, Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezlerinin en büyük avantajı, arayanların acil yardım hizmetlerine ulaşmalarını garantilemesi. Çünkü teknolojik yenilikler ve geliştirmeler sayesinde acil yardım hizmetlerine ulaşma aşamasında kesinti ihtimali minimuma iniyor. Arık , “112 Yeni Nesil Acil Çağrı Merkezlerinin kurulmasıyla birlikte ülkemizdeki acil çağrı hatlarının alt yapısını tamamıyla güvenilir, kısa bir sürede ulaşılabilir bir hale getirmiş olduk” ifadesini kullanıyor. Göreve başlamadan önce de görev sırasında da personelimizin kalitesine dikkat ediyoruz ve sürekli bir kalite denetimi sağlıyoruz. Vatandaşın çağrılarına reaksiyon konusunda büyük özen gösteriliyor. Her seferinde daha hızlı olmak için neler yapabiliriz diye araştırıyoruz. Aslında acil yardım veren kurumların reaksiyonlarını merkezi bir denetim altına almış olduk.

112 Acil Çağrı Merkezi saniyelerin hayati öneme sahip olduğu bir yapı. Sistem de buna uygun olarak hazırlandı. Sürekli şekilde hızlı hareket ederek zamanla yarışıyorlar. Dolayısıyla bu noktada çağrı karşılayıcıların ve yönlendiricilerin geri dönüşleri büyük önem taşıyor. Sistemin avantajı da bu noktada ortaya çıkıyor. Vaka adresine en kısa sürede ulaşabilecek ekipler, harita üzerinden 112 operatörüne gösteriliyor. Böylece acil durum ihtiyacı doğan kişilere en kısa sürede hizmet sağlanıyor." ifadelerini kullanan Guddusi Arık, açıklamasının devamında nazik ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Guddusi Arık Kimdir?

11 Mayıs 1971 tarihinde Osmaniye İli Düziçi İlçesi Boyalı Köyünde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Boyalı Köyü Atatürk İlköğretim Okulunda tamamladı. Lise eğitimini Osmaniye Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. 05.03.1991 senesinde 1971/1 tertip Piyade er olarak askerlik hizmetini tamamladı. Daha sonra Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi 3. Zırhlı Tugay 2. Mekanize Piyade Taburu Komutanlığında Uzman Çavuş Unvanı ile 12 yıl görev yapmıştır. Görev süresi içerisinde, Şırnak İli Silopi İlçesi (1994-1996), Siirt İli Pervari İlçesi (1996-1998), Yurtdışı Görevi Bosna Hersek (2002), bulunmuştur. 2004 yılında kendi isteği ile bu görevinden istifa etmiştir.

2005 yılı Haziran ayında Osmaniye İli Sumbas İlçesi Nüfus Müdürlüğünde V.H.K.İ Unvanı ile göreve başlamıştır. 2007- 2009 yılları arasında Osmaniye İli Toprakkale İlçesi Nüfus Müdürlüğünde V.H.K.İ görev yaparken Çukurova Üniversitesi Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Makina Bölümünden mezun olarak Tekniker Unvanını almıştır. 2009-2012 yılları arasında Osmaniye İli Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde V.H.K.İ. Unvanı ile görev yaptığı süre içerisinde Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünden Mezun olmuştur.

2011 yılında İçişleri Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavında başarılı olarak Şef unvanını kazanarak Osmaniye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünde Personel Şefi olarak 2012- 2015 yılları arasında görev yapan Guddusi ARIK 2015 Yılında tekrar Görevde Yükselme Sınavına katılarak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Unvanını kazanmıştır. Mayıs 2016 tarihine kadar Bayburt Valiliğinde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Unvanı ile görev yapmıştır. 2016 yılı Mayıs ayından itibaren Osmaniye Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktayken 2017 yılı Ocak ayından itibaren İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezine İl GAMER Müdürü olarak görevlendirilmiştir. İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER)'in İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğüne bağlanması ile 08 Mayıs 2019 tarihinden itibaren İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğüne vekâleten atanmıştır.

2017-2019 Yılları arasında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon alanında Yüksek Lisans yapmıştır.

Halen üzerine tanımlı üç görevi de birlikte yürütmekte olan Guddusi ARIK evli ve 2 çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce, Okuma düzeyinde Arapça bilmektedir.

Guddusi Arık aynı zamanda Covit-19 mücadele kapsamında İl salgın denetim sorumlusu olarak görev yapmış ve halen görevini sürdürmektedir. Haber: Ersin Şimşek