Bu projenin bir parçası olarak, genç çiftlere evlilik öncesi eğitimler de veriliyor.

Projeye göre, evlenecek çiftlerin her iki tarafının aylık toplam brüt geliri 2 asgari ücretin altında olmalı, yaş aralığı ise 18 ile 29 arasında olmalı ve resmi nikah gününe en az 2 en fazla 6 ay kalmış olmalı. Başvuruların kabul edilmesinin ardından çiftler, evlilik öncesi eğitimlere katılarak süreci tamamlıyorlar.

Evlilik kredisine başvuran çiftler, projenin sunduğu desteğin değerini vurguluyorlar. Bir çift, evlilik kredisinin kendilerine büyük bir destek sağladığını ve miktarın yeterli olduğunu belirtirken, başka bir çift ise miktarın küçük olduğunu ancak yine de büyük bir yardım olduğunu ifade etti.

Islamic Relief Türkiye Kahramanmaraş'ta 3 okul inşa edecek Islamic Relief Türkiye Kahramanmaraş'ta 3 okul inşa edecek

Nikah memuru Niyazi Yalçın ise evlilik kredisine büyük ilgi olduğunu ve çiftlerin projeden memnun kaldığını belirtti. Projeden faydalanan çiftler, devlete teşekkür ederek evlilik süreçlerinde büyük bir destek aldıklarını ifade ettiler. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın evlilik öncesi eğitimler ve maddi destek sağlayarak genç çiftlerin mutlu bir evlilik hayatına adım atmalarına katkıda bulunduğu belirtiliyor. 

Editör: Enes şimşek